Politie Amsterdam-Amstelland



14-jarige aangehouden na hevig verzet tegen agenten / Diemen (11/04/07)

Dinsdagochtend 10 april rond elf uur is een 14-jarige verdachte aangehouden nadat hij met een vriend op een vermoedelijk gestolen bromfiets reed. Agenten in Diemen zagen het tweetal rijden zonder helm op een bromfiets zonder kenteken. Na een korte achtervolging kon het tweetal worden staandegehouden. Eén van de verdachten kon echter ontkomen omdat zijn maatje een agente mishandelde. Het Roofteam van district Oost onderzoekt de zaak.

Dinsdagochtend zagen twee surveillerende agenten de jongens rijden op een bromfiets in Diemen. Omdat de twee zonder helm reden én de bromfiets geen kenteken voerde, wilden de agenten hen staandehouden. De jongens gingen er vandoor en reden op gevaarlijke wijze weg bij de agenten. Tijdens hun vlucht kwam het tweetal ten val, waarop de agenten hen staande konden houden. Hierbij verzetten de jongens zich hevig en de bestuurder van de bromfiets gaf een agente een vuistslag in haar gezicht en probeerde haar te verwurgen. Om zijn collega te hulp te schieten, was de agent genoodzaakt de bijrijder te laten gaan, deze is nog voortvluchtig. Rechercheurs van het Roofteam behandelen deze zaak omdat de verdachte meerdere malen met politie en justitie in aanraking is gekomen voor vermogensdelicten. Tegen hem wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor de mishandeling van de agente. Of de bromfiets inderdaad gestolen is wordt nog onderzocht.

Fotograaf beroofd van camera / Singel (11/04/07)

Dinsdagavond 10 april rond halfelf werd op het Singel een fotograaf beroofd van zijn camera. De man had zijn fototoestel met statief geplaatst ter hoogte van de sluis toen twee mannen hem benaderden. Eén van hen bedreigde hem met een mes en eiste zijn camera. De ander bleef op de uitkijk staan. Beide daders zijn met camera en statief lopend weggevlucht in de richting van het Kattengat. Van hen ontbreekt elk spoor. Rechercheurs van het wijkteam Beursstraat onderzoeken de zaak.

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging / Utrechtsestraat (11/04/07)

Dinsdagavond 10 april rond halfnegen zijn twee mannen (24 en 26 jaar oud) aangehouden voor een openlijke geweldpleging. Het slachtoffer sprak de mannen aan toen zij behoorlijk wat afval op straat gooiden. Daarop reageerde het tweetal agressief naar de man, waarop hij wegvluchtte. Toch wisten de twee daders hem te achterhalen en gaven hem een vuistslag in zijn gezicht. Hierna wist de man weer weg te vluchten, wat werd opgemerkt door een in burger surveillerende agent. De diender wist beide jongens aan te houden en zij worden momenteel verhoord door rechercheurs van wijkteam Prinsengracht.

Veel aan de hand met slingerende auto / Tugelaweg (11/04/07)

Dinsdagnacht rond kwart over twee werd op de Plantage Middenlaan een 30-jarige automobilist door de politie aan de kant gezet vanwege zijn slingerende rijgedrag. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat het meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid was. De auto was niet verzekerd en niet APK gekeurd. De bestuurder werd aangehouden en de auto in beslag genomen.