Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 april 2007

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Auto tegen boom

Enschede

Op dinsdag 10 april vond omstreeks 23.15 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Aamsveenweg in Enschede. Een 22-jarige man uit Losser reed met zijn auto over genoemde weg, komende vanuit de richting Knalhutteweg. Een bocht naar links nam hij vermoedelijk met een te hoge snelheid, waardoor hij in de rechter berm belandde. Na een stuurcorrectie schoot de auto naar links en knalde frontaal tegen een boom. Daarna schoot de auto weer naar rechts en kwam met de wielen in een sloot terecht. De 22-jarige kon uit eigen beweging zijn voertuig verlaten, maar werd voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (07-046544)

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal

Hengelo

Een politieman was op dinsdag 10 april in zijn vrije tijd en in burger aan het winkelen in een winkel aan de Enschedesestraat in Hengelo. Hij zag omstreeks 12.30 uur hoe een man en een vrouw een tasje uit de stelling van de winkel pakten en deze in een wandelwagen legden. Vervolgens verlieten beide zonder af te rekenen de winkel en reden in een auto weg. De agent noteerde het kenteken en gaf dit aan de meldkamer door. De vrouw, een 30-jarige Almelose, kon om 13.35 uur in haar woning worden aangehouden. Zij is daarna in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De mannelijke verdachte werd niet aangetroffen. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-046173)

Aanhoudingen na bedreiging

Geesteren

De politie kreeg op dinsdag 10 april omstreeks 23.00 uur informatie dat een 23-jarige man uit het Duitse Brunsbuttel op weg was naar de woning van zijn 39-jarige ex-vrouw in Geesteren. De 23-jarige had gedreigd haar en hun 9 maanden oude kindje te ontvoeren. Kort daarna kwam via 112 de melding dat bedoelde persoon met zijn auto in de buurt van de woning van de 39-jarige zou rijden.

De politie onderschepte de auto in de Vriezenveenseweg in Geesteren. In de auto zaten twee personen, genoemde 23-jarige en een 32-jarige man, eveneens uit Brunsbuttel. De politie nam veiligheidsmaatregelen, nadat bekend was geworden dat de 23-jarige verdachte mogelijk een vuurwapen in zijn bezit zou hebben. Bij de aanhouding van beide personen werden geen vuurwapens aangetroffen. Wel nam de politie een busje pepperspray en verzwaarde handschoenen (bedoeld om iemand te mishandelen) in beslag. Beide verdachten zijn opgesloten voor nader verhoor wegens verboden wapenbezit en bedreiging. (07-046543)


---- --