Gemeente Twenterand


Start gemaakt met aanleg skatebaan Den Ham

Locatie bekend

Aan de Kerkallee in Den Ham is op 3 april een start gemaakt met de werkzaamheden voor de aanleg van een skatebaan. Het terrein wordt eerst vlak gemaakt waarna het in week 16 (16 tot en met 20 april) wordt geasfalteerd. Uiterlijk 27 april worden de skateattributen geplaatst.

Op 20 juni 2006 heeft de Stichting Welzijn Twenterand samen met de gemeente Twenterand 15 mogelijke locaties voor de skatebaan bekeken. Deze locaties zijn beoordeeld op planologische en milieutechnische mogelijkheden. Hieruit is naar voren gekomen dat de locatie aan de Kerkallee tussen het jeugdhonk en de tennisbanen de beste locatie is voor een skatebaan. Deze locatie heeft een sportbestemming en daar past een skatebaan prima binnen. De skatebaan wordt een vrij toegankelijke en dus openbare skatevoorziening. Er worden wel openingstijden aan de skatevoorziening verbonden.

De skatebaan in Den Ham is een initiatief van de jongeren zelf. Zij hebben destijds honderden handtekeningen verzameld om draagvlak te creëren voor deze skatevoorziening. De jongeren hebben zelf met de zogenaamde '50-euro-dag' bijgedragen aan de financiering van de skatevoorziening (28 maart jl.) De Stichting Welzijn Twenterand heeft ¤ 41.000 ter beschikking, dat is inclusief de bijdrage van ¤ 10.000 van de gemeente Twenterand. Daarmee is de financiering nu rond. De skatebaan is uiterlijk 1 mei 2007 klaar.