Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

alfabet door Gartner betiteld als "Cool Vendor"

Amsterdam 11 april --- alfabet AG, de toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van gestandaardiseerde oplossingen voor enterprise IT-planning, heeft volgens een recent rapport van Gartner de titel "Cool Vendor in Enterprise Architecture" ontvangen.

In het rapport wordt opgemerkt dat een nauwgezette afstemming tussen IT en business - waar alfabet's oplossingen voor staan - niet negeert mag worden. Tot de belangrijkste uitdagingen in ondernemingen behoort volgens Gartner de efficiënte manier om plannen en resultaten van de Enterprise Architects op elkaar aan te passen, zodat het managen van IT-investeringen leiden tot succes.

Gartner beschrijft alfabet's planningIT als software die: "...enterprise architecture competenties combineert met het ondersteunen van projectplanning en tracking." planningIT biedt een aantal innovatieve werkprocessen en mogelijkheden om samen te werken. Bovendien helpt de software om conflicten tussen projecten op te sporen.

Erik Masing, CEO van alfabet, is verheugd met de erkenning van Gartner: "Dat de keuze op ons gevallen is, bevestigt onze positie als marktleider voor IT-planningsoplossingen. Wij zien de behoefte van grote internationale klanten zoals DaimlerChrysler, T-Systems en Deloitte om hun IT-investeringen te optimaliseren, en wij helpen ze daarbij. Deze bekroning is een grote erkenning voor onze diensten."

Over Gartner's Cool Vendor selectieproces

Gartner definieert een cool vendor als een bedrijf dat technologieën of oplossingen aanbiedt die: innovatief zijn en gebruikers toestaan dingen te doen die zij voorheen niet konden doen; die een grote impact hebben of zullen hebben; intrigerend zijn en de aandacht of interesse van Gartner in de laatste zes maanden hebben gewekt.

Over alfabet

alfabet AG ontwikkelt en implementeert planningIT, de eerste geïntegreerde standaardsoftware die ondernemingen helpt haar IT-uitgaven en -prestaties te verbeteren en het plannen van IT als business te optimaliseren. Het bedrijf bedient een globale gebruikersgemeenschap van 15.000 IT-professionals in de sectoren: automotive, financiën, telecommunicatie, logistiek en transport, toerisme, chemie, energie en in dienstverlenende industrieën. alfabet is sinds 1997 in Berlijn gevestigd en tot het klantportfolio horen enkele multinationale ondernemingen zoals DaimlerChrysler, Deloitte, Deutsche Bahn, BMW, BP en T-Systems. IT-onderzoekbureau Gartner heeft alfabet uitgeroepen tot "Cool Vendor" op het gebied van Enterprise Architecture. Kijk voor meer informatie over alfabet op: www.alfabet.de

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek

020 421 0565
anke@l-dj.nl

alfabet AG

Henri Maré

030 88 99 136

henri.mare@alfabet.de