Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Mannen venten zonder vergunning                 |
De politie heeft dinsdagmiddag (10/04) op de Vijfmorgenstraat drie inwoners uit Litouwen (25, 26 en 27 jaar) aangehouden die worden verdacht van het venten zonder vergunning.

Een getuige belde rond 12.30 uur de politie dat het drietal gouden sieraden aanbood. De politie trof de mannen aan en gaf ieder van hen een boete van 75 euro voor het venten zonder vergunning. De politie adviseert mensen om naar een plaatselijke juwelier te gaan voor dergelijke aankopen!

|     |Eefde - Tractorbestuurder onder invloed                   |
Tijdens hun surveillance hebben politiemensen woensdagmorgen vroeg (11/04) op de Schoolstraat een 42-jarige tractorbestuurder uit Voorst aangehouden die onder invloed van alcohol reed, nog enkele dagen celstraf tegoed had en een flink aantal boetes moest betalen.

De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 01.20 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. De man weigerde zijn identiteit bekend te maken en de politie nam hem mee naar het politiebureau. Daar bleek hij een promillage van 1,1 te hebben. Onderzoek wees uit dat hij nog 26 dagen celstraf tegoed had en nog een aantal boetes van ruim 3.000 euro moest betalen. De politie bracht de man over naar het politiebureau in Apeldoorn en sloot hem op in een cel.

|     |Terwolde/Twello - 59 bestuurders in overtreding           |
Tijdens drie snelheidscontroles in Terwolde en Twello bleken dinsdagavond (10/04) in totaal 59 bestuurders in overtreding.

De politie controleerde onder anderen op de Bandijk in Terwolde. Daar passeerden in totaal 358 bestuurders de controle. Van hen reden er 23 sneller dan de toegestane snelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Op de Bekendijk, waar een toegestane snelheid van 80 km per uur geldt, passeerden 216 bestuurders de controle. Van hen reden er 5 sneller dan is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 99 km/uur. De politie controleerde ook op de Leigraaf in Twello waar 50 km is toegestaan. Hier passeerden 377 bestuurders de controle. Van hen reden er 31 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was hier 80 km/uur. Einde berichten
---


---


---

---- --