Film beeldt toenaderingsproces tussen twee scholen goed uit

woensdag 11 april 2007

De overwegend zwarte Rembrandt van Rijnschool en de christelijke Willem Alexanderschool vormen samen met andere instanties de eerste BredeSchool in Woerden. Een film met leerlingen in de hoofdrollen symboliseert het moeizame proces dat aan de samenwerking vooraf is gegaan.

De Rembrand van Rijnschool dreigde te worden opgeheven vanwege een gebrek aan leerlingen. Steeds meer blanke ouders haalden hun kinderen van school. Los daarvan hadden beide scholen nieuwe huisvesting nodig, zodat het logisch leek ze samen te brengen in een nieuwe BredeSchool. De christelijke Willem Alexanderschool had aanvankelijk twijfels. Die zijn weggenomen. De komst van een uitgebreide jeugdbibliotheek heeft de school uiteindelijk overtuigd. Ook de leerlingen gaan goed met elkaar om.

De film 'Hollywoerd', waarin leerlingen van de twee scholen meespelen, beeldt het proces van naar elkaar toegroeien goed uit. Het verhaal gaat over twee groepen kinderen. De ene groep is van de Rembrandt van Rijnschool, de andere van de Willem Alexanderschool. Aanvankelijk willen ze niets met elkaar te maken hebben, maar uiteindelijk lossen ze samen een raadsel op, waardoor ze de sleutel vinden van de nieuwe BredeSchool. Naast beide scholen bestaat de BredeSchool in het Woerdense Schilderskwartier uit buitenschoolse opvang De Bengels, peuterspeelzaal Het Kloddertje, de jeugdbibliotheek, ouder- en kindzorg van de Vierstroom en de GGD. Gezamenlijk zorgen zij voor een doorlopend aanbod van opvang, onderwijs, sport, welzijns- en culturele activiteiten in de wijk.