Gemeente Reimerswaal


Commissaris van de Koningin in Reimerswaal

Geplaatst op: 11-04-2007

Commissaris van de Koningin mevrouw drs. K.M.H. Peijs heeft dinsdag 3 april jl. Reimerswaal bezocht. De nieuwe Commissaris is bezig met haar introductietour door Zeeland, waarin ze vooral extra aandacht heeft voor de kwetsbare groepen in de samenleving.

De gemeente heeft haar `de andere kant van Zeeland' laten zien. Na een kleine vertraging arriveerde mevrouw Peijs om half 2 bij het Buurthuis in Bath. Het buurthuis ontving 21 maart 2007 de prijs `Kern met Pit.' Enkele buurtbewoners brachten ook een bezoekje aan het gezellige buurthuis. Dit leverde nog een paar leuke plaatjes op! Na het nuttigen van een overheerlijke lunch en een presentatie over veiligheid op en aan de Westerschelde vertrok het gezelschap naar het Calvijn College in Krabbendijke.

Op het Calvijn College heeft de Commissaris het praktijkonderwijs bekeken. Scholieren leren hier onder andere koken, tuinieren, fietsen maken en naaien. Een losgeraakte knoop van het colbertje van de Burgemeester werd dan ook snel weer aangezet.

Na dit bezoek werd er afgereisd naar Hof Cruninghe. In het kader van de kleinschalige zorg bezochten zij enkele bewoners in hun appartementen. Als laatste deed de commissaris het praathuis in Kruiningen aan de Westerschelde aan. De uitnodiging voor een kopje koffie in het praathuisje kwam van de heren C.M. Wisse en J. Houtekamer. De dag werd afgesloten op het gemeentehuis voor een kennismaking met de 6 fractievoorzitters uit de gemeenteraad en de griffier.

Print dit bericht

>