Gemeente Apeldoorn

Openbare ruimte De Mheen en Brummelhof aangepakt

De gemeente Apeldoorn start dit voorjaar met een onderhoudslag van de openbare ruimte in de buurten De Mheen en Brummelhof. De kwaliteit van de openbare ruimte in deze wijken ligt volgens de gemeente lager dan het gemiddelde van alle Apeldoornse woonwijken.

Voordat de gemeente met de onderhoudslag begint wil zij samen met de woningbouwcorporaties en bewoners het onderhoudsniveau van de openbare ruimte in deze buurten inventariseren. Bewoners kunnen slechte plekken in hun directe leefomgeving via de website van de gemeente Apeldoorn of het e-mailadres beterdoorbeheer@apeldoorn.nl tot vrijdag 11 mei 2007 kenbaar maken. Daarnaast is de gemeente op zoek naar vrijwilligers die de openbare ruimte in deze buurten willen schouwen. Met behulp van voorbeelden van gewenste onderhoudsituaties, wil de gemeente samen met bewoners hun buurt inspecteren. Dit zal gebeuren onder begeleiding van de gemeente en aan de hand van een aantal criteria. Vrijwilligers zich kunnen tot 18 april 2007 opgeven via hun wijkraad of het e-mailadres beterdoorbeheer@apeldoorn.nl.

Op basis van de reacties en de resultaten uit de inspectierondes met bewoners, maakt de gemeente een onderhoudsplan voor beide buurten. Deze wordt naar verwachting in september aan de bewoners voorgelegd. De daadwerkelijke start van de onderhoudswerkzaamheden vindt in november plaats.

Onderwerpen als herinrichting van parkeer- en groenvoorzieningen, het aanleggen van verkeersdrempels en werkzaamheden aan de hoofdwegen en het riool vallen volgens de gemeente buiten dit project.

Voor het laatst bijgewerkt op: 11-4-2007 11:23