Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Hans-Jürg Senn trainer Oostenrijkse menteams

11/04/2007

Hengelo, 11 april 2007

De 50-jarige Zwitserse oud-vierspanrijder Hans-Jürg Senn is aangesteld als trainer van de Oostenrijkse menteams. Evenals in Nederland is deze functie ook in Oostenrijk nieuw.

Senn is aangetrokken als trainer van alle disciplines, zowel paarden als pony's, enkel-, twee,-en vierspannen. Hij gaat de trainingen coördineren en wordt samen met de Oostenrijkse `Bundesfahrreferent' Wolfgang Csar verantwoordelijk voor de selectie voor startplaatsen op grote wedstrijden en internationale kampioenschappen. Ook het samenstellen van de kaders behoort tot zijn taken.

Senn nam in 1988 voor Zwitserland deel aan het WK vierspannen in Apeldoorn en was in 1990 ook van de partij op de eerste Wereldruiterspelen in Stockholm. Voor de Oostenrijkse federatie was het belangrijk dat Senn geen jurylid en geen paardenhandelaar is. Senn neemt al een aantal jaren de begeleiding van twee-en vierspanrijder Albert Pointl voor zijn rekening en leerde de Oostenrijkse mensporters zodoende goed kennen. Hij trad in 1996 op als teamtrainer van de Oostenrijkse vierspannen tijdens de Wereldruiterspelen in Aken 2006 en schroomt niet om zelf een paard vast te houden of als groom te fungeren. Het zwaartepunt van de trainingen ligt bij Senn op de vaardigheid. "De dressuur is zeker niet onbelangrijk, maar de meeste beslissingen vallen tussen de kegels. De menners moeten hiervoor mentaal zeer sterk zijn en dat te perfectioneren zie ik als een van mijn hoofdtaken."

De komende periode richt Senn zich voornamelijk op de training van de ponyspannen voor deelname aan het WK in Dorthealyst en van de tweespannen, die hun individueel-en teamgoud gaan verdedigen op het WK in Warka.
Het veterinair begeleidingsteam staat onder leiding van de in Oostenrijk woonachtige Nederlandse dierenarts Prof. Dr. René van den Hoven.

Bron: Hoefnet. Overname zonder bronvermelding niet toegestaan.