Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 11 april 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Diezedal 1, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Jacob Catslaan 2, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Bermweg 184, garage vernieuwen.

Fascinatio Boulevard 1122-1176 NK6, entresolvloer bouwen.

Fascinatio Boulevard 1K8, kantoorpand bouwen.

Dorpsstraat 49, dakopbouw bouwen.

Kapvergunningen

aangevraagd

Overige aanvragers:

Jacob Catslaan 10


1 berk wegens overlast. Geen herplant.

Oppland 1


1 naaldboom wegens overlast. Geen herplant.

Kapvergunningen

verleend

Aan de gemeente verleend:

Wingerd C1000


6 zuilvormige bruine beuken

(Fagus silvatica Dawyck Purple), 6 sierappels (Malus), 3 sierkersen (Prunus), 1 zilverlinde (Tilia tomentosa) en 3 moseiken (Quercus cerris) wegens uitbreiding supermarkt en parkeerplaatsen. Herplant met met 8 esdoorns (Acer rubrum Karpick 18/20) en 5 haagbeuken (Carpinus betulus Fastigiata 20/25) deze worden geplant in het plantseizoen direct volgend op beëindiging bouw en aanlegplan.

Aan overige verleend:

Azoren 7


1 papierberk wegens overlast. Geen herplant.

Van Maerlantpark 29


1 goudiep (Ulmus hollandica) wegens overlast en de grootte van de boom ten opzichte van de tuin. Geen herplant.

Moezeldal 48


2 ceders wegens omgevingsgevaar. Geen herplant.

Hordaland 27


1 berk wegens overlast. Geen herplant.

Waldhoorn 26


1 conifeer wegens overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikking liggen zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor overige vragen omtrent kapaanvragen en vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje telefoon 2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 16 april 2007 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen,

mw. H. Jansen-Oranje telefoon 2848637.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 3 april 2007 (datum besluit 3 april 2007):

kentekennummer NJ-SB-70 voor mevrouw R. Jacobse-Hoogendijk, Reigerlaan
155.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Evenementenbeleid

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om het Evenementenbeleid te moderniseren.

De stukken die hier betrekking op hebben, liggen voor belanghebbenden vanaf 11 april 2007 zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kunnen belanghebbenden hun zienswijzen schriftelijk en/of mondeling indienen. De schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders. De zienswijzen kunnen mondeling worden ingediend of nader worden toegelicht tijdens de openbare hoorzitting op donderdag
10 mei 2007 vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis.

Evenementenvergunning
aangevraagd


* LinC, voor het houden van een sport en spel activiteit, zeskamp, aan de Sibeliusweg, speeltuin, in s-Gravenland op woensdag 2 mei
2007 van 10.00 tot 16.00 uur;

* Zendingscommissie van de gereformeerde gemeenten te Capelle aan den IJssel, voor het houden van een zendingsmarkt in de Eben Haezerschool, Duikerlaan 402, op zaterdag 19 mei 2007 van 09.30 tot 15.00 uur;

* LinC, voor het houden van een stedelijke activiteit/evenement voor
6 tm 16 jarigen rondom jeugdhonk Lucky Lounge aan de Lijstersingel op woensdag 30 mei 2007 van 10.00 tot 19.00 uur;
* LinC, voor het houden van de Nationale Straatspeeldag op de Solislaan in Fascinatio op woensdag 13 juni 2007 van 13.00 tot
16.00 uur.

Ontheffing winkeltijden

Het college maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden, de onderstaande feestdagen in 2007 waarop de in artikel
2 van de Winkeltijdenwet vervatte verboden niet gelden voor bedrijven gelegen in de wijk Capelle West.

Voor de hieronder genoemde feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur:

Maandag 9 april 2007(2^e paasdag)

Maandag 28 mei 2007 (2^e pinksterdag)

Woensdag 26 december 2007 (2^e kerstdag)

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van artikel 10 van de Winkeltijdenwet beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na deze bekendmaking.

vaststelling bestemmingsplan s-Gravenweg-west 2006

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 26 maart 2007 het bestemmingsplan s-Gravenweg-west 2006 vast heeft gesteld. Het plan ligt vanaf 12 april 2007 ter inzage.

Ligging plangebied s-Gravenweg-west

Het ontwerpbestemmingsplan s-Gravenweg-west 2006 heeft betrekking op het westelijk deel van de s-Gravenweg. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Ringvaart, en aan de zuidzijde door de Abram van Rijckevorselweg. De gronden aan de achterkant van de oostelijke zijde van de Kanaalweg (tot aan het fietspad) vormen de oostelijke begrenzing en de westgrens wordt gevormd door de gemeentegrens (Prins Alexanderlaan).

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen. De wijzigingen betreffen:


- de maximale goothoogte van de eengezinswoningen in het woongebied Oeverrijk is verlaagd naar 6 meter, met uitzondering van de geschakelde woningen in het middengebied waarvoor een goothoogte van
6,5 meter geldt;


- de maximale bouwhoogte van de appartementen (12 meter) in het woongebied Oeverrijk is op de plankaart opgenomen;


- de toegangsweg naar het woongebied Oeverrijk is enigszins in westelijke richting verschoven;


- De bedrijfsloods op het perceel Kanaalweg 21 is op de kadastrale ondergrond van de plankaart opgenomen;


- De garage op het perceel s-Gravenpark 22 is op de kadastrale ondergrond van de plankaart opgenomen;


- In bijlage 5 van de toelichting (onderzoek luchtkwaliteit) zijn de coördinaten van de onderzochte wegvlakken opgenomen.

Ter inzagelegging en bedenkingenprocedure

Het bestemmingsplan ligt vanaf 12 april 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis.

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kunnen bedenkingen worden ingediend tegen het bestemmingsplan door:


- een ieder die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend;


- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;


- een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Bedenkingen tegen het bestemmingsplan kunnen naar keuze mondeling of schriftelijk worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Voor het mondeling indienen van bedenkingen dient uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer: 070-4416930.

De bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel