Provincie Limburg

Provincie Limburg financiert luchtsteun integrale handhavingsacties 2007

Luchtsteun integrale handhavingsacties voor 2007 veiliggesteld

Gedeputeerde Staten reserveren voor 2007 32.500,- uit de gelden van het thema Veilig leven in Limburg ten behoeve van de financiering van de luchtsteun voor de integrale handhavingsacties en het project Het Groene Goud.

Als gevolg van een gewijzigde prioriteitstelling heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) met ingang van 1 april 2007 veel minder uren ter beschikking voor luchtsteun aan milieuacties. Voor Limburg heeft dit direct gevolgen voor de (periodieke) integrale handhavingsacties respectievelijk het project Het Groene Goud. Om aan de minimale eisen voor luchtsteun voor het jaar 2007 te voldoen wordt deze ingehuurd bij een hiertoe gespecialiseerd helikopterverhuurbedrijf HeliCentre te Breda.

De Provincie heeft betrokkenheid bij zowel de handhavingsacties als het project Het Groene Goud. Doel van het project het Groene Goud is door het gecombineerd toepassen van strafrechtelijke, civielrechtelijke en bestuursrechtelijke instrumenten het kweken van hennep in het algemeen en in het bijzonder in het buitengebied te ontmoedigen.
De handhavingsacties zijn opgenomen in een zogenoemd basispakket van ondersteunende producten en diensten dat jaarlijks door de partners in het Bestuurlijks Handhavingsoverleg (BHL) wordt vastgesteld.


11-4-2007 11:16