Scouts in voorbereiding voor 4-meiherdenking

11.04.2007 / 12:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Scouting nederland

Scouting nederland

Persbericht

Scouts in voorbereiding voor 4-meiherdenking

Ook dit jaar verlenen tientallen scouts weer hun ondersteuning bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Ter voorbereiding op deze herdenking komen zaterdag 14 april in Amersfoort zo'n 75 scouts bijeen om allerlei zaken te oefenen, zoals: hoe deel je de bloemen uit, hoe help je mindervalide mensen op de Dam en hoe leg je de kransen neer? Ook de ouders zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Sinds de oprichting van het Nationaal Comité 4 en 5 mei werkt zij samen met Scouting aan de Nationale Herdenking op 4 mei in Amsterdam. Aan deze 4-meiherdenking op de Dam nemen elk jaar traditioneel scouts deel, dit jaar is de provincie Utrecht vertegenwoordigd. De scouts zijn afkomstig van Scoutinggroepen uit Amersfoort, Soest, Leusden, Zeist en Bilthoven.

In het weekend van 16-18 maart maakten de scouts van de verschillende groepen al kennis met elkaar en hadden zij een variëteit aan activiteiten rondom het thema herdenken in vrijheid. Door middel van spel, toneel, een bezoek aan Kamp Amersfoort, en gesprekken met veteranen uit de Tweede Wereldoorlog en Sebrenica, werden de scouts zich bewust van de betekenis van het herdenken, maar ook van de maatschappelijke rol die Scouting vervult met haar jaarlijkse aanwezigheid bij de Nationale 4-meiherdenking op de Dam. Het thema van dit jaar is: 'Vrijheid en verscheidenheid'.

14)-----------------------------------------------

Noot voor de redactie