Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 11 april

* MANNEN TE WATER; EEN NOG VERMIST
ROTTERDAM-BOTLEK- Politiemensen troffen na een melding dat er personen te water zouden zijn geraakt bij de Botlekbrug, een kletsnatte man aan, die net de kade weer op geklommen was. De 31-jarige man liep dinsdagavond om half twaalf samen met een 43-jarige collega van een café naar hun schip, toen ze in het water vielen. De 31-jarige man, was onder invloed van alcohol, maar wist op eigen gelegenheid uit het water te komen. Hij is met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De andere man is tot op heden vermist. Duikers van de brandweer hebben tot twee uur 's nachts gezocht naar het slachtoffer, vandaag wordt de zoektocht voortgezet.


* VERDACHTEN INBRAAK OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-HOOGVLIET- Politiemensen hielden, na een melding dat er werd ingebroken aan de Weitingstraat, drie verdachten aan. Rond twee uur 's middags kwam de melding dat er werd ingebroken. Politiemensen stelden direct een onderzoek in. Zij hoorden glasgerinkel en zagen direct daarna twee personen hard wegrennen vanuit de tuinen aan het Harderpad. Na een korte achtervolging konden zij en een andere man, die op de uitkijk stond, worden aangehouden. De drie, een 37-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, een 29- en een 27-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten.


* AANGEHOUDEN NA AUTO-INBRAAK
ROTTERDAM-OUD CROOSWIJK- Politiemensen hielden dinsdagnacht twee verdachten aan voor inbreken in een auto. Rond vier uur kwam de melding dat twee personen hadden ingebroken in een auto in de Edouard Jacobsstraat. De politie stelde direct een onderzoek in en hield de twee, Rotterdammers van 21 en 25 jaar oud, op basis van signalement aan in de directe omgeving. Ze hadden met een steen een ruit vernield en een telefoon meegenomen. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten voor verhoor.