Gemeente Rotterdam

Raadscommissies in gesprek met Antilliaanse gemeenschap Leden van de commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen en de commissie voor Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie spraken tijdens een externe oriëntatie van de commissies op dinsdag 10 april met vertegenwoordigers van de Antilliaanse gemeenschap over de voortgang van het actieprogramma Integrale Aanpak Antillianen 2006-2009.

Begin 2006 kwam het college met de integrale aanpak om de overlast, criminaliteit en sociaal-maatschappelijke achterstanden onder Antillianen terug te dringen én te voorkomen. In wijkgebouw Larenkamp in Zuidwijk spraken de commissieleden met de Stadsmarinier Antillianen, met Stichting Maas, de koepelorganisatie van de Antilliaanse gemeenschap en gesprekspartner van het college en met een aantal Antilliaanse Rotterdammers over de resultaten en ervaringen tot nu toe.

De ontmoeting is een vervolg op een eerder gesprek van de commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen met Antilliaanse vertegenwoordigers eind 2006. Met de externe oriëntatie bereiden de commissieleden zich voor op de bespreking van het actieprogramma met het college op donderdag 12 april 2007.

Bron: Griffie, 11-04-2007