Ingezonden persbericht


Persbericht

Limburg en Nederrijn - waar anders?

Nieuwe toeristische kaart van de euregio rijn-maas-noord

Mönchengladbach, 11 april 2007. Weer of geen weer: in de euregio valt er altijd iets te beleven! Tenminste als je de toeristische kaart van de euregio bij je hebt. Hierin zijn tips voor fietsers, waterliefhebbers of wandelaars te vinden. Uiteraard komen ook lekkerbekken en cultureel geïnteresseerden aan hun trekken. Een of andere nuttige info voor koopjesjagers is er trouwens ook bij.

Kortom: Met deze nieuwe kaart op zak kan iedereen leuke weekendplannen voor het hele gezin maken. Neem bijvoorbeeld de alom bekende grensoverschrijdende routes die erin vermeld staan: Noordervaart, 2-landen-route, Schelde-Rijn-route of Niers-fietsroute, Erft-fietsroute en Herrensitz-route. De achterkant bevat, naast een uitgebreid plaatsregister, een schat aan toeristische informatie, van kunst en cultuur over gastronomie tot recreatie en natuur (inclusief verwijzing naar de belangrijkste websites). Hierdoor is de kaart een must voor de toerist én de eigen inwoner.

Een groot voordeel van deze kaart is dat hij nu eens niet 'ophoudt' bij de grens, maar het hele gebied van Noord-en Midden Limburg tot aan de Rijn bij Düsseldorf bestrijkt. De kaart is tweetalig (Duits én Nederlands) en verkrijgbaar bij de boekhandel en de VVV. Wie zijn exemplaar wil komen afhalen in het euregio-huis te Mönchengladbach is er van harte welkom! De kaart is verkrijgbaar tegen de prijs van vijf euro.

Voor informatie:

Yvonne Brockhaus

euregio rhein-maas-nord

Konrad-Zuse-Ring 6

D-41179 Mönchengladbach

T: +49 (0) 2161.6985.500

F: +49 (0) 2161.6985.555

yvonne.brockhaus@euregio-rmn.de

www.euregio-rmn.eu