Céline Purcell speelt rol van Eponine in Les Misérables

11.04.2007 / 13:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 10 april 2007

CELINE PURCELL SPEELT ROL VAN EPONINE IN LES MISERABLES

Céline Purcell speelt vanaf voorjaar 2008 de rol van Eponine in de musical Les Misérables. In het seizoen 2008/2009 brengt Joop van den Ende Theaterproducties deze musical der musicals, die 17 jaar geleden voor het laatst te zien was in Nederland, weer terug naar ons land. Les Misérables komt in het volgende theaterseizoen terug als een nieuwe Nederlandstalige versie van het origineel. De musical gaat in april 2008 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam waar Les Misérables slechts voor een beperkte periode te zien zal zijn.

Céline Purcell begon haar professionele carrière bij Joop van den Ende Theaterproducties in de musical Miss Saigon. Daarna volgden Elisabeth, Titanic-De Musical en The Sound Of Music. Ook speelde Céline in Mamma Mia! en Beauty and the Beast. Céline Purcell is op dit moment, samen met Thom Hoffman en Hugo Haenen, te zien in de hoofdrol van Eliza Doolittle in My Fair Lady. Deze musical is van 23 mei t/m 10 juni 2007 te zien in Koninklijk Theater Carré.

Sterbezetting
Les Misérables is de Nederlandse theatergeschiedenis ingegaan als een musical die bij aanvang nog geen sterbezetting kende. Maar de kwaliteit van de betrokken cast zorgde ervoor dat de bij het grote publiek vrijwel onbekende Pia Douwes, Joke de Kruijf, Vera Mann, Henk Poort en Ernst Daniël Smit in korte tijd hun naam vestigden als musicalpersoonlijkheden. Naast hen maakten ook Bill van Dijk en Simone Kleinsma deel uit van de cast, was er een rol voor Stanley Burleson, maakte Danny de Munk zijn musicaldebuut en werkte Paul de Leeuw mee aan Les Misérables.

Het verhaal
De musical Les Miserables, gebaseerd op de wereldberoemde roman van Victor Hugo, beleefde op 17 september 1980 haar wereldpremière in Parijs. Op 28 februari 1991, bijna elf jaar later, was Les Misérables voor het eerst in Nederland te zien in Koninklijk Theater Carré. De musical vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar in een strafkamp heeft gezeten voor het stelen van een brood. Na zijn vrijlating schopt hij het tot fabriekseigenaar en burgemeester. Het dramatische verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.


Noot voor de redactie,