Ingezonden persbericht


Doe mee met de Energy Trophy !

De Energy Trophy is een Europese competitie voor energiebesparing in kantoorgebouwen door gedragsveranderingen. De Energy Trophy werd in 2004/2005 voor het eerst gehouden in zes landen met in totaal 38 deelnemende bedrijven en instituten. Gezamenlijk werd door gedragsverandering een effectieve energiebesparing van 7% gerealiseerd. De winnaar kwam zelfs uit op 30% ! De tweede Energy Trophy gaat nu van start met 450 bedrijven en instituten in 18 Europsese landen. In Nederland kunnen maximaal 25 bedrijven deelnemen die in een gescheiden kantoorgebouw zijn gevestigd. Aanmelden kan tot 20 april.

De Energy Trophy richt zich op energiebesparing door gedragsveranderingen van alle aanwezigen binnen kantoorgebouwen. Geef uw organisatie nu op! Door een campagne, zie ook www.energiecommunicatie.nl binnen uw onderneming te starten, versterkt u de betrokkenheid en motivatie van uw personeel bij de energiebesparing en natuurlijk bij het winnen van de competitie. Werk aan uw imago door mee te varen op uitingen in nationale pers, publicaties, nieuwsbrieven etc. PR activiteiten op landelijk en Europees niveau worden door de organisatie verzorgd. Profiteer gedurende de competitie van de advisering en support van uw nationale coördinator Ecofys Netherlands B.V. Voor meer informatie of aanmelding als deelnemer zie http://www.ecofys.nl/energytrophy

De Energy Trophy wordt georganiseerd door een consortium van 19 private en publieke organisaties, die zich onder andere actief bezig houden met verbetering van milieu resultaten in 18 landen binnen Europa. De onafhankelijke internationale jury is samengesteld uit experts op academisch en overheidsgebied. De Energy Trophy wordt ondersteund door de Europese Commissie met behulp van het "Intelligent Energy Europe Programme". De tweede ronde van de Europese Energy Trophy competitie wordt op Europees niveau gecoördineerd door het Duitse bedrijf B.&S.U. Tijdens het prijzengala in Brussel worden de winnaars onderscheiden. Er zijn prijzen te winnen voor de beste kantoorcampagne om medewerkers te motiveren, voor het hoogste percentage energiebesparing per land en voor het hoogste percentage in Europa.

De mogelijkheden om dagelijks energie te besparen in kantoren zonder (veel) geld uit te geven, zijn groot en resulteren in elk geval in een bewuste werknemer die zelf bijdraagt aan een duurzame samenleving. De onderneming krijgt een beter inzicht in zijn energieconsumptie en zijn CO2 emissie en heeft zijn energierekening aanzienlijk verlaagd. Meedoen levert dus alleen maar winnaars op.


---

Coördinator van de competitie in Nederland: Ecofys Netherlands B.V., 030-280 83 84, energytrophy@ecofys.nl
---

Met vriendelijke groeten, Erik van Erne, directeur