Ingezonden persbericht


Veronica radioschool start zoektocht naar radiotalent

Na twee succesvolle jaren is Veronica gestart met een inschrijfperiode voor een nieuw lesjaar aan de Radioschool. Vanaf nu kunnen jongeren tussen de 16 en 25 jaar zich aanmelden voor de lichting van de 'Klas van 24 2007/2008'. De praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. Gedurende een jaar krijgt deze 'Klas van 24' ook de kans om stage te lopen en werkervaring op te doen bij professionele commerciële en publieke radiostations. Op dit moment loopt de tweede groep studenten stage bij Radio Veronica, Q-Music, 100% NL, Kink FM, 3FM, BNR Nieuwsradio en Wild FM.

De 'Klas van 24' is verdeeld in drie vakgroepen (productie/ redactie, techniek/vormgeving en dj/presentatie) en krijgt les in onder andere: productie programma, muzieksamenstelling, interview technieken, presentatie technieken, stembeheersing, air check coaching, sound design, audio techniek, co-presentatie (side-kick), evenementen techniek, studio regie, tekstschrijven, nieuwslezen, radio marketing en sales et cetera. Zie voor een overzicht van alle lessen en verslagen van vorige 'Klas van 24' studenten www.veronicaradioschool.nl

De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. Het is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux. Veronica is al sinds de jaren zestig actief op de Nederlandse radio. Ze heeft het radiolandschap drastisch veranderd en op een hoger professioneel niveau gebracht. Het gros van de huidige Nederlandse radiosterren is ooit begonnen bij Veronica en is daar met recht trots op. Veronica heeft een rijke traditie op het gebied van radio maken en voelt zich verplicht om deze traditie voort te zetten. Niet alleen met haar radiostations, maar ook met de Veronica Radioschool.

noot voor de pers,