Gemeente Aalten


11-04-2007
Ondertekening horecaconvenant
Op 10 april jl. heeft in de raadzaal van het gemeentehuis te Aalten de ondertekening plaatsgevonden

Op 10 april jl. heeft in de raadzaal van het gemeentehuis te Aalten de ondertekening plaatsgevonden
van het zgn. horecaconvenant door vertegenwoordigers van de afdeling Koninklijke Horeca Nederland Aalten / Dinxperlo (ondertekenaar de heer Hofsteenge) en de gemeente Aalten (ondertekenaar loco-burgemeester Hans Martijn Ostendorp).
De overige participanten in dit convenant te weten het politieteam Aalten-Dinxperlo en het Openbaar Ministerie Arrondissement Zutphen konden om uiteenlopende redenen niet aanwezig zijn en tekenen dit convenant later.

Het horecaconvenant gemeente Aalten 2007 bevat een aantal afspraken tussen genoemde partijen die erop zijn gericht het uitgaansklimaat plezieriger en vooral veiliger te maken.

Belangrijk onderdeel van het horecaconvenant is voorts dat er een algemeen geldend toelatingstijdstip van 02.00 wordt geĂŻntroduceerd. Dit houdt in, dat in geen enkel (alcoholschenkend) horecabedrijf in de regio na 02.00 uur nog bezoekers mogen worden toegelaten. Het convenant bevat daarnaast onder meer afspraken over toezicht, toelatingsbeleid, geluidsoverlast en kwaliteit van de omgeving. Een laatste belangrijk onderdeel van het convenant is de mogelijkheid voor ondertekenaars van het convenant om een permanente ontheffing van het op basis van de APV geldende sluitingsuur (02.00 uur resp. 03.00 uur voor droge horeca) te verkrijgen. Met die ontheffing is het horecabedrijven toegestaan de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tot 04.00 uur geopend te blijven. Gezien zijn bijzondere aard en locatie geldt voor de Achterhoek Arena te Dinxperlo de mogelijkheid van een ontheffing tot 05.00 uur voor die nachten.

Het horecaconvenant geldt vooralsnog voor een proefperiode van een half jaar met ingang van de datum van ondertekening ervan. Na afloop van dit half jaar vindt er een evaluatie plaats. Vervolgens zal, al dan niet in gewijzigde vorm, een definitieve regeling worden overeengekomen.