Woensdag 11 april te zien bij opsporingsprogramma Team West

Leiderdorp, 11-04-2007 o In het opsporingsprogramma Team West van TV West roept de politie uw hulp in. Dit zijn de zaken waar het in de uitzending van vandaag, woensdag 11 april om draait.

Diefstal uit een winkel Op donderdag 28 december 2006, omstreeks het middaguur, komt een man een winkel annex werkplaats binnen aan de Euromarkt in Alphen aan den Rijn. Dit bedrijf levert navigatiesystemen en carkits en bouwt ze in. De man heeft vragen over een carkit en verlaat de winkel. Diezelfde middag omstreeks 13.30 uur komt de man weer in de winkel, samen met een vrouw. Omdat het druk is besteed de winkelier geen aandacht aan het stel. Na rond te hebben gekeken, met name in de afgesloten vitrines, verlaten zij de winkel. Wanneer de winkelier even later naar de vitrines loopt, ziet hij dat er één open staat en er twee navigatiesystemen zijn weggenomen. Op een beveiligingscamera zien we de man, met de navigatiesystemen weglopen.

Inbraak in winkel Woensdag 7 maart wordt omstreeks 01.00 uur ingebroken in een vestiging van Multiecopie aan het Raadhuisplein te Bodegraven. De ruit van de voordeur wordt ingegooid met een stoeptegel en twee daders stelen twee flatscreens. De daders staan op de camera. Opvallend is dat men op vrijdag 16 februari omstreeks 02.30 uur ook al heeft geprobeerd in te breken in deze winkel. Hierbij werd toen de voordeur geforceerd. Wie kent de daders van de gelukte inbraak?

Resultaten Op woensdag 4 april besteedden we aandacht aan een poging tot beroving op het Kraaienpad te Leiden. De recherche heeft vorige week 3 minderjarige jongens uit Leiden aangehouden op verdenking van het plegen van 7 pogingen tot beroving en één beroving. Tussen december 2006 en januari/februari 2007 werden voornamelijk fietssters op de Broekweg en op de Korte Mare gedwongen te stoppen, waarna werd geprobeerd hun tassen te beroven. Van één persoon werd de tas daadwerkelijk geroofd. De drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid.

Op zaterdag 17 februari, omstreeks 08.00 uur 's avonds, hebben de drie verdachten ook een vrouw beroofd van haar tas. Dit gebeurde op de Willem de Zwijgerlaan nabij de Schipholweg, voor de daar gevestigde bank. De man die bij de vrouw was, wist de tas terug te pakken. Deze man en vrouw hebben echter geen aangifte gedaan en wij verzoeken hen dan ook zich bij ons te melden. De mogelijkheid bestaat dat er nog meer van deze pogingen zijn gedaan, waarvan ook geen aangifte is gedaan. Ook deze slachtoffers verzoeken wij zich te melden.

Onderwerp Haaglanden Haaglanden brengt een aanslag op een auto van een politieman die werkt aan bureau Laak. Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag 23 op 24 maart, mogelijk rond 00.45 uur een explosief laten ontploffen in zijn rode Honda Civic, die stond geparkeerd aan de Laakkade. De recherche heeft het sterke vermoeden dat de aanslag te maken heeft met het werk van de politieman.

Heeft u een onderwerp gemist of wilt u een onderwerp nog eens goed nakijken, kijkt u dan op de website www.teamwest.nl. U kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken.

Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie en RTV West.