Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
11 april 2007
nummer:
031
|                                                                              |
Kent u de 'Capelse Code'?
In Capelle aan den IJssel gelden - zoals overal in ons land - natuurlijk de landelijk regels, geboden en verboden. Maar Capelle kent, net als andere gemeenten, ook eigen regels, geboden en verboden. Deze zijn vastgelegd in de zogenaamde Algemene Plaatselijke Verordening. Deze verordening noemen wij de 'Capelse Code' en is een eigenlijk een gedragscode, waarmee en waardoor we met elkaar op een prettige manier samen kunnen leven. Iedere inwoner van Capelle behoort deze 'Capelse Code' te kennen en zich er ook aan te houden. Vanaf vandaag gaat de gemeente de kennis van de Capellenaren over de 'Capelse Code' testen met een maandelijkse quiz.

Hoe goed bent u op de hoogte van de 'Capelse Code'? Deze vraag stelt de gemeente Capelle haar inwoners en het antwoord kan gegeven worden door mee te doen aan de Capelse Code Quiz. Deze quiz kan gespeeld worden op de website van de gemeente (www.capelleaandenijssel.nl, (zie onder gemeente-informatie: APV-Capelse Code) en op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad De IJsselpost. Een jaar lang komt iedere maand een nieuw thema aan de orde en dat kan variëren van evenementenorganisatie tot honden uitlaten en van parkeren tot uitgaan. Natuurlijk vinden we het vooral belangrijk dat Capellenaren door mee te doen met de quiz, meer leren over de 'Capelse Code', maar er valt ook wat te verdienen. Want iedereen die de quizvragen beantwoordt en instuurt, dingt maandelijks mee naar een prijs: een iPod, een Senseo-koffiezetapparaat of een dinerbon ter waarde van 75 euro. Naar keuze van de winnaar.

Voor en door Capellenaren
De campagne rond de 'Capelse Code' is er voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel; alleen zij mogen deelnemen aan de maandelijkse quiz. Maar de campagne wordt ook gedragen door veel Capelse instanties. Zo zullen de huismeesters van Com.wonen in de portieken de posters voor de campagne zichtbaar ophangen en ook LinC besteedt in ruime mate aandacht aan de 'Capelse Code Quiz'. Een praktische tip nog: op de website van de gemeente Capelle kunnen de antwoorden op de quizvragen worden opgezocht in de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) van Capelle aan den IJssel.