Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger klaar voor eerste volledige A1GP weekend in China

SHANGHAI, 11 APRIL 2007 - Renger van der Zande is klaar om aanstaand weekend voor A1 Team Nederland alle trainingen, kwalificaties en races te rijden. Een fantastische kans voor Renger natuurlijk, die hem geboden wordt door teambaas Jan Lammers. Op het Shanghai International Circuit heeft de 21-jarige Nijmegenaar zich ten doel gesteld een goede prestatie neer te zetten.

Na zijn racedebuut twee weken geleden in Mexico City weet Renger wat hem te wachten staat. Omdat Jeroen Bleekemolen verplichtingen heeft met het oog op Le Mans, mag Renger in Shanghai het hele weekend de Nederlandse kleuren verdedigen. Plan is om alle ervaringen van de afgelopen negen A1GP raceweekenden te bundelen met de expertise van zijn engineer Tim Wright. Zo wil Renger dan eerst op zaterdag een goede uitgangspositie in de kwalificatie veroveren om dit vervolgens verder uit te bouwen in de Sprint en Feature race.

Het Shanghai International Circuit biedt prima perspectieven voor een spannend weekend. Door de combinatie van twee lange rechte stukken met diverse langzame en snelle bochten heeft de 4,6 kilometer lange baan een veeleisend technisch karakter. Het vinden van een goede set-up is dit weekend daarom cruciaal. Alleen dan kan er goed ingehaald worden in beide races.

Uiteraard zijn de verrichtingen van Renger dit weekend goed te volgen op RTL7. Zowel de kwalificatie op zaterdag als de races op zondag zullen live worden uitgezonden om 08:00 uur.

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik kijk al onwijs uit naar aanstaand weekend. In Mexico reed ik een prima sprintrace door van de zestiende startplek naar de negende plaats te rijden, maar ik ben nu nog veel hongeriger. Ik wil Jan en Jeroen dan ook graag bedanken voor de kans om dit weekend alle sessies en races te rijden. Ik ben topfit en super gemotiveerd, dus kom maar op!"

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met A1 Team Nederland. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / media@insightf1.com).