IBM

Nieuws

IBM introduceert meegroeiende systemen voor het midden- en kleinbedrijf

System i Express: beter alternatief voor Windows-servers; prijsmodel op basis van aantal gebruikers ondersteunt groei

Amsterdam - 11 April 2007 - IBM (NYSE: IBM) heeft vandaag een radicaal nieuw systeem gelanceerd voor het beheren van de IT-infrasctructuur in kleine en middelgrote bedrijven. IBM biedt het midden- en kleinbedrijf nu een volledig 'alles-in-een'-systeem op basis van het aantal gebruikers, zodat de technologieresources met het bedrijf kunnen meegroeien.

Dit schaalbare prijssysteem wordt gelijktijdig gelanceerd met de nieuwe oplossing System i Express voor 5 tot 40 gebruikers en een tweede systeem dat speciaal is gericht op middelgrote bedrijven. Beide systemen zijn uitgerust met de geavanceerde IBM-processor POWER5+.

'Alle kleine en middelgrote bedrijven hebben één ding gemeen: ze willen hun klanten van dienst zijn en kunnen groeien', zo verklaarde Mark Shearer, General Manager van IBM System i. 'IBM biedt haar klanten in het midden- en kleinbedrijf vanaf vandaag een compleet systeem dat makkelijk kan worden beheerd en beveiligd, hoog scoort op betrouwbaarheid, en is voorzien van ingebouwde virusresistentie en technologie voor database-, opslag- en systeembeheer. Met IBM System i Express kunnen kleine tot middelgrote bedrijven al hun bedrijfskritieke taken effectief beheren en zich volledig richten op de ontwikkeling van hun bedrijf in de wetenschap dat de infrastructuur met de organisatie kan meegroeien.'

Kleine en middelgrote bedrijven vormen vaak flexibele werkomgevingen met weinig of geen IT-personeel en beperkte resources. En toch zet het gemiddelde kleine bedrijf met minder dan 100 werknemers dat in het bezit is van een server, gemiddeld zeven servers in op zijn site (1). In de afgelopen vier jaar heeft Secunia 120 adviezen uitgebracht over Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition (2); dit heeft zijn weerslag op het klein- en middenbedrijf, dat kosten te verwerken krijgt voor personeel en resources vanwege het bijwerken en beheren van meerdere Windows-servers voor afzonderlijke taken in het bedrijf.

System i Express biedt de voorzieningen die het meest van belang zijn voor kleine en middelgrote bedrijven, zoals een eenvoudige ingebouwde functie voor het beheren van werkbelasting, waarmee meerdere toepassingen los van elkaar kunnen uitgevoerd op één systeem. Op deze manier is er geen nieuwe server nodig voor elke nieuwe toepassing, zoals gebruikelijk is in Windows-omgevingen.

Een IBM-klant die al met System i werkt, is ICO RALLY, leverancier van materialen, accessoires en diensten voor distributeurs van elektronische onderdelen in Noord-America. De onderneming heeft 30 werknemers in Palo Alto en Ontario (beide in Californië) en tot voor kort bestond haar IT-infrastructuur uit basale zakelijke software, zoals QuickBooks, Peachtree en Microsoft Outlook in een Windows-serveromgeving.

'De twee belangrijkste zakelijke doelen van ICO RALLY zijn het veroveren van nieuwe markten en het verlagen van de interne kosten. We wisten dat we onze technologie-infrastructuur volledig moesten vernieuwen om deze doelen te ondersteunen en met de hulp van IBM Business Partner ESP Solutions hebben we System i gekozen als meegroeiend platform', aldus Glenn Griffith, Vice President van ICO RALLY. 'Met System i kunnen we ons concentreren op het runnen van ons bedrijf in plaats van het beheren van computersystemen. Het System i-platform is eenvoudig betrouwbaarder en beter beveiligd dan de Windows-servers die we voorheen gebruikten. Bovendien is onze verkoop met 25% gestegen en de productiviteit van onze medewerkers met 20%.'

System i Vertical Industry Program (VIP)
Via het System i Initiative for Innovation werkt IBM met duizenden leveranciers van toepassingen wereldwijd aan nieuwe oplossingen en voorzieningen voor System i, waaronder duizenden nieuwe en bijgewerkte toepassingen, en de integratie van IP-telefonie, de PHP-programmeertaal en BladeCenter met deze toepassingen. IBM heeft het Initiative for Innovation dit jaar uitgebreid met het System i VIP (Vertical Industry Program), een belangrijk instrument dat IBM aanwendt om System i Express beschikbaar te maken voor kleine en middelgrote bedrijven. VIP is geïntroduceerd in januari en is bedoeld voor klanten in selecte sub-verticale markten via samenwerking met lokale ISV's (Independent Software Vendors) en zakenpartners die zijn gespecialiseerd in specifieke branches.

Prijzen en beschikbaarheid
De System i Express-systemen, model 515 en model 525, zullen naar verwachting eind april beschikbaar komen. System i 515 Express, voor 5 tot 40 gebruikers, is verkrijgbaar vanaf $7. 995, inclusief 5 gebruikslicenties. De prijs voor een extra gebruikslicentie is $1.250 per 5 gebruikers.

Over IBM
Ga voor meer informatie over IBM naar www.ibm.com Meer informatie over System i vindt u op www.ibm.com/systemi en www.iSociety.org.

Voor meer informatie of foto´s kunt u contact opnemen met: Gerjan Vasse
Corporate Communications
06-20226356
gerjan_vasse@nl.ibm.com

(1) Gartner 'User Survey Analysis: SMB PC and Server Plans, North America, 2006', november 2006
(2) Bron: www.secunia.com, maart 2007