Ingezonden persbericht


Persbericht

Don't look at my T-shirt, look at my T-shoes!

Tokio, Milaan & New York: Met T-shoes ligt de wereld aan je voeten
Heerlen, april 2007 ­ De schoenen van het Italiaanse Tecnica, bekend van de geavanceerde skischoenen, bewandelen steevast de avontuurlijke weg. Ontwikkeld voor mensen die altijd onderweg zijn en over de hele wereld zwerven. Ook de nieuwe collectie sneakers voor de herfst-winter 2007/2008 vrààgt erom comfortabel de wereld te verkennen: de T-shoes. Opvallend in deze collectie is het model Move S.D.P. Onder deze lichtgewicht, zeer flexibele sneaker schuilt een bijzondere zool, bestaande uit stukjes stadsplattegrond van drie toonaangevende designsteden Tokio, Milaan en New York.

Tokio, Milaan & New York
Of het nu de skischoenen of outdoor wear betreft, steeds weet Tecnica de casual look te combineren met comfort, stevigheid en flexibiliteit. Met Tecnica heb je dus altijd een stevige, maar ook elegante schoen aan je voeten! En die schoen brengt je ditmaal zelfs helemaal naar Tokio, Milaan en New York. Het reliëf van de zool van T-shoes bestaat namelijk uit de drie hipste stukjes stadsplattegrond. Dit onzichtbare 'loopgeheimpje' maakt de T-shoes (model Move S.D.P) extra speciaal. De overige modellen uit de nieuwe collectie zijn de zacht suède T-shoes in bruin- en grijstinten verkrijgbaar in de types Subway, Cab, Underground en Staf. Daarnaast is er een kekke ruiten variant met gebroken wit leer, de Subway Scottish.

Don't look at my T-shirt look at my T-shoes
Een T-shirt en een paar T-shoes en de wereld ligt aan je voeten. De naam verwijst met een knipoog naar het tot in de uithoeken van de wereld bekende T-shirt dat voor gemak en bewegingsvrijheid staat. Gemaakt van zachte soepele materialen, comfortabel en ademend kan het T-shirt in allerlei situaties en op diverse plekken worden gedragen, net als de T-shoes. Niet voor niets hanteert T-shoes de slogan: it's not just a fashion; it's a way of life.

Een één-tweetje tussen hi-tech en comfort
De T-shoes zijn gemaakt van hi-tech materialen die zeer comfortabel zijn. Het materiaal van T-shoes is 'ademend' en absorbeert trillingen en schokken. En, vergeleken met andere sneakers, zijn de T-shoes licht: slechts 280 tot 320 gram, afhankelijk van het model. Bovendien is de flexibiliteit maximaal. De schoen volgt de bewegingen van de voet, zodat het lijkt alsof je blootsvoets loopt. Ga je op reis? Stop dan de schoenen, opgevouwen tot slechts 9 centimeter, in je tas of koffer. Ze springen probleemloos terug in de oude vorm als je ze er weer uithaalt.

Tecnica staat sinds 1960 bekend om de grote collectie skischoenen, casual wandelschoenen en sneakers. Kenmerkend voor alle ontwerpen is de combinatie tussen stevige hi-tech materialen en de casual look. Tecnica maakt schoenen die grip hebben op ruw terrein, maar ook thuishoren op straat. De T-shoes is een nieuw, zeer lichtgewicht model sneaker dat ideaal is voor dagelijks gebruik, maar ook een echte reisschoen is.