Gemeente Zandvoort


Extra maatregelen verkeersveiligheid Dr. C.A. Gerkestraat (11 april 2007)

Met verschillende aanpassingen en voorzieningen probeert gemeente Zandvoort nu snel de verkeersveiligheid te verbeteren van de Dr. C.A. Gerkestraat ter hoogte van de Oranje Nassauschool. Wethouder Tates heeft dit deze week toegezegd in een gesprek met enkele bewoners. Zij zagen onlangs op dit punt een motorrijder verongelukken. Dit ongeval had een dodelijk afloop. Voor de bewoners reden om de noodklok te luiden.

Adviessnelheid
De maatregelen zijn erop gericht om de weggebruiker aan te sporen om op dit punt in de straat de snelheid te verminderen - er komt een indicatiebord met daarop de adviessnelheid 30 km per uur. Daarnaast zal een bord aangeven dat de weggebruiker, die vanaf de Hogeweg komt, te maken krijgt met een bocht in de weg. Overwogen wordt om de zogeheten 'Smily' in te zetten - de elektronische snelheidsmeter die met een symbool aangeeft of de weggebruiker zich aan de maximum snelheid houdt of niet. De wethouder heeft in het gesprek eveneens de geplande herinrichting van dit gedeelte van de straat aangekaart.

Werk aan de weg
Projecten en Plannen>Kruispunt Tolweg. Inmiddels is ook aangekondigd dat de dr. C.A. Gerkestraat-Oost in april voor het autoverkeer afgesloten is. Er komt een nieuwe deklaag op de weg. Het gaat om het gedeelte tussen de Tolweg en de Cornelis van der Werffstraat.

Betrekken
Wethouder Tates heeft in het gesprek aangegeven dat het gedeelte van de straat waarover de bewoners zich zorgen maken in 2008/2009 aan de beurt is. 'Er komt een herinrichting die vergelijkbaar is met de heringerichte Zandvoortselaan', zo geeft de wethouder aan, en, en dat beklemtoont hij, 'Gemeente Zandvoort zal de bewoners uitnodigen om mee te denken over deze herinrichting.'