Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 11 april

* KINDEREN ONWEL IN ZWEMBAD
BLEISWIJK - De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van de onwelwording van enkele kinderen in een zwembad aan de Kooilaan. Woensdagochtend rond tien voor acht werden 15 kinderen onwel in het zwembad van Elysium Centre for Well-being. De oorzaak hiervan is vermoedelijk een lekkage. Vijf kinderen en een medewerker zijn ter observatie opgenomen in twee verschillende ziekenhuizen; het Rotterdamse Sint Fransiscus Gasthuis en het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer. De meeste van hen zijn in de loop van de dag weer naar huis gestuurd. De 10 andere kinderen konden - nadat direct alarm was geslagen via 112 - op het grasveld aan de voorzijde van het zwembad door ambulancepersoneel worden geholpen en mochten naar huis. De kinderen van 4 tot 6 jaar hadden klachten als misselijkheid, braken en benauwdheid. De Arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van deze lekkage.


* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD
HELLEVOETSLUIS- Politiemensen hielden dinsdagmiddag op de Plattendijk een snelheidscontrole. Acht bestuurders reden te hard en kregen hiervoor een bekeuring. Een 27-jarige inwoner van Hellevoetsluis reed 114 km/u, waar 60 de maximaal toegestane snelheid is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
HELLEVOETSLUIS- Politiemensen hielden dinsdagmiddag en -avond een verkeerscontrole op de Amnesty Internationallaan. Ruim 20 keer werd een overtreding geconstateerd, waarvoor een proces-verbaal is uitgeschreven. Meest voorkomend was het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen. Ook te donker getinte ramen was reden voor een prent.


* AANHOUDING OP HETERDAAD
ROTTERDAM-ZUIDWIJK- Politiemensen hielden dinsdagavond op de Doornenburg drie minderjarige verdachten aan. Het drietal, een 15-jarige jongen uit Vlaardingen en twee Rotterdammers, van 11 en 15 jaar oud, hadden goederen meegenomen van een bouwterrein. Met een slijptol, een betonschaar en een rol plakband is het drietal aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.


* VERDACHTEN INBRAAK OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-HOOGVLIET- Politiemensen hielden, na een melding dat er werd ingebroken aan de Weitingstraat, drie verdachten aan. Rond twee uur 's middags kwam de melding dat er werd ingebroken. Politiemensen stelden direct een onderzoek in. Zij hoorden glasgerinkel en zagen direct daarna twee personen hard wegrennen vanuit de tuinen aan het Harderpad. Na een korte achtervolging konden zij en een andere man, die op de uitkijk stond, worden aangehouden. De drie, een 37-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, een 29- en een 27-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten.

Ochtenduitgave woensdag 11 april