Politie Gelderland-Zuid

Inbreker valt van dak

Nijmegen, 11-04-2007 o In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie een melding dat er mogelijk zou worden ingebroken in een woning aan de Brederostraat. Agenten gingen er meteen heen.

Ter plaatse bleek dat een ruit van de voordeur van de woning kapot was. Hierop stelde de politie meteen een nader onderzoek in. Kort hierop zagen agenten op het dak van de woning een man lopen. De man was zeer onvast ter been waardoor er zich een gevaarlijke situatie voordeed. De agenten sommeerden de man om naar beneden te komen, maar hij weigerde dit. Om zicht te houden op de verdachte werd het huizenblok omringd. Uit voorzorg werd al de ambulance gewaarschuwd.

Val

De verdachte liet zich vervolgens over het dak van een woning naar beneden glijden. De man kwam hierdoor met zijn benen in de dakgoot terecht, waardoor hij van het dak viel. Door ambulancepersoneel werd medische hulp verleend. Ook de traumaheli werd gewaarschuwd. De man werd vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het UMC St. Radboud. Formeel werd de man aangehouden op verdenking van inbraak cq poging tot inbraak.

Onderzoek

De verwondingen van de 24-jarige man uit Nijmegen bleken achteraf mee te vallen. De politie heeft het onderzoek voortgezet. De Nijmegenaar zou vermoedelijk gedronken hebben. In de woning verblijft zijn vriendin. Mogelijk dat hij de woning wilde binnenkomen en daarbij de ruit van de voordeur heeft ingeslagen omdat hij de sleutel vergeten was. De vriendin heeft vooralsnog geen aangifte gedaan van inbraak. De verdachte wordt vandaag verhoord.

(10)