Gemeente Geertruidenberg


Werkzaamheden Stationsweg deze week afgerond

De gemeente Geertruidenberg heeft de werkzaamheden aan de Stationsweg weer opgepakt, nu met minimale overlast.

Brandepoortbastion

Bij het Brandepoortbastion zijn op woensdag 11 april of donderdag 12 april werkzaamheden uitgevoerd tussen 9.00 en 15.00 uur (buiten de spits). Hiervoor was het nodig dat er een rijstrook werd afgesloten. Het verkeer is geregeld met verkeersregelaars, die in konden spelen op de verkeersdruk.

De weg moest hier hersteld worden omdat er sprake was van spoorvorming. Stenen raakten los en dit kon schade geven aan voertuigen of ongelukken veroorzaken.

Texacobenzinestation

De werkzaamheden aan het gesloopte Texacobenzinestation zijn uitgevoerd zonder rijstrookafsluiting. De schade aan de rijbaan, opsluiting en waterafvoer zijn hersteld.

Onderzoek

Om de schade aan het wegdek van de Stationsweg verder te beperken zal het college binnenkort met een voorstel komen om het vrachtverkeer zoveel mogelijk terug te dringen. Behalve het behoud van de kwaliteit van de weg is ook de leefbaarheid in de wijken grenzend aan de Stationsweg hierbij belangrijk. Oplossingen die te maken hebben met het instellen van aslastbeperkingen, verplichte rijroutes voor vrachtverkeer en informatieborden zullen onderzocht worden. Deze worden van toepassing na het openstellen van de Westtangent.

Vervolg

Verdere werkzaamheden aan de Stationsweg worden zoveel mogelijk uitgesteld tot na de openstelling van de Westtangent in juni 2007. Bij calamiteiten kan hiervan afgeweken worden.

De vele bouwactiviteiten in de gemeente zorgen voor veel dynamiek. Dat heeft echter ook een keerzijde, want er is veel bouwverkeer en werk aan de weg. Natuurlijk doet de gemeente haar best om de overlast zoveel mogelijk te beperken; de veiligheid moet echter ook in acht worden genomen. De gemeente vraagt dan ook begrip voor de maatregelen die af en toe genomen moeten worden om het werk zo goed mogelijk doorgang te laten vinden.