Gemeente Geertruidenberg


Geslaagde Dongeburghdag

.Dongeburghdag.JPG
Op tweede paasdag stond de gemeente Geertruidenberg in het teken van Dongeburgh.

Van 11.00 tot 16.00 uur kwamen er vele mensen af op de activiteiten die rondom project Dongeburgh georganiseerd zijn. Ze zijn alle bedoeld om dit kwaliteitsproject onder de aandacht te brengen van potentiële kopers en de inwoners van de gemeente. Mede dankzij het prima weer kwamen er vele mensen op af uit heel Brabant. Projectleider Ine de Wolf: Het was gezellig druk en af en toe zelfs ontzettend druk. De mensen waarderen dit initiatief en maken er een dagje-uit van".

Veel voorinschrijvingen

Op de historische Markt presenteerde de gemeente zich in de centrale informatietent. Ook was het Dongemond college hier aanwezig en konden toekomstige inwoners van de gemeente kennismaken met het actieve verenigingsleven. Verder was de jeugdbrandweer druk met het blussen van brandende huisjes. Stedenbouwkundige Bert Welmers verzorgde diverse presentaties over Dongeburgh en de burgemeester dronk koffie met belangstellenden. Van de rondvaartboot, huifkar en het treintje werd goed gebruik gemaakt. De diverse koren, De Bergsche Battery en Sint Bavo Vaandelzwaaiers zorgden voor een gezellige entourage.

In de deelgebieden Rivierzicht Zuid en Noord was er veel belangstelling voor de koopwoningen en dit vertaalde zich in vele voorinschrijvingen. Ook De Vesting mocht veel belangstellenden ontvangen, waarvan velen zich alvast inschreven voor het Oranjebastion. In Heereland meldden zich veel kopers die de puntjes op de i wilden zetten van hun al gekochte huis.

We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag, die aan al onze verwachtingen voldeed, aldus een tevreden Ine de Wolf.