Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 11 april

BERGEN OP ZOOM, 11 april 2007

87 bekeuringen bij snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdag 10 april een snelheidscontrole aan de Gagelboslaan. Tussen 09.15 uur en 11.30 uur zijn 990 voertuigen gepasseerd. Hiervan waren er 87 in overtreding. . Hoogste gemeten snelheid bedroeg 83 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Tussen maandagmiddag 14.00 uur en dinsdagochtend 10.30 uur is vanaf een parkeerplaats aan de Groeshof een auto gestolen. De eigenaar had de grijze Fiat Uno met kenteken ZN-36-YZ afgesloten achtergelaten. De politie nam aangifte op van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie controleerde tijdens een snelheidscontrole op dinsdag 10 april 660 voertuigen. Tussen 12.30 uur en 14.30 uur werden 72 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 74 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Tweetal aangehouden voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op dinsdagmiddag twee mannen over de Williamstraat lopen. Eén van hen verstopte een zak onder zijn jas. De politie vermoedde dat er mogelijk verdovende middelen in de zak zaten en besloot hen op het Pastoor Joorenplein te controleren. Ze bleken in bezit te zijn van 20 gram hennep en 89 gram hasj. De 32-jarige man en de 38-jarige man, beiden uit Belgie, zijn aangehouden voor drugsbezit. De drugs zijn in beslag genomen. De beiden verdachten zijn na verhoor en betaling van een bekeuring van 240,- op vrije voeten gesteld.

Auto weggenomen

ROOSENDAAL: Tussen maandag 19.45 uur en dinsdag 07.30 uur is er vanaf de Valeriuslaan een auto gestolen. De bruine Ford Escort draagt kenteken YJ-21-NG. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Dokter Brabersstraat zag op dinsdagmiddag hoe twee meisjes probeerden goederen uit de winkel te ontvreemden. Een beveiligingsmedewerker zag hoe één van de meisjes winkelwaar in haar tas stopte. Beide meisjes, een 16-jarig meisje uit Zundert en een 16-jarige meisje uit Sint Willebrord, zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. De Zundertse kreeg een HALT-verwijzing, daar zij de goederen niet daadwerkelijk had weggenomen. Het meisje uit Sint Willebrord zal in overleg met justitie een straf worden opgelegd.

Aangifte na gooien Crofty-bom

OSSENDRECHT: Bewoners van de Paus Joanneslaan zijn dinsdagavond opgeschrikt door een harde knal. Onbekende bleken een zogenaamde crofty-bom in de achtertuin van het echtpaar gegooid. De politie heeft het projectiel in beslag genomen voor technisch onderzoek. Ook is een buurtonderzoek opgestart. De 70-jarige gedupeerde, die onder andere schade aan de schutting van de achtertuin heeft, heeft aangifte gedaan.

Extra informatie over de Crofty-bom
De Crofty-bom is vernoemd naar de merknaam van een
gootsteenontstoppingsmiddel. De politie wijst op de gevaren van het gebruik, omdat het niet alleen gevaar of hinder oplevert, maar ook ernstig letsel kan veroorzaken. Door de druk van de explosie en rondvliegende resten bestaat het risico van ernstige verwondingen. Er bestaat onder andere gevaar op verbranding van huid, ogen en beschadiging van de luchtwegen door de hete stoo, en aanwezige chemische stoffen. Het moment waarop het geheel tot ontploffing komt laat zich moeilijk voorspellen en dat maakt het extra gevaarlijk. De politie treedt op tegen het gebruik van dit soort bommen, omdat deze zowel letsel als materiele schade kunnen aanrichten.

Automobilist onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: De politie zag op dinsdagavond een auto met een lekke band over de A58 rijden. De bestuurder werd naar de vluchtstrook verwezen en aangesproken. De politie bemerkte dat de adem van de bestuurder naar alcohol rook. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 990 ug/l. Het rijbewijs van de 48-jarige man uit Etten-Leur is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Na verhoor is de bestuurder in vrijheid gesteld.

Man licht gewond na ongeval

KLUNDERT: Op dinsdagavond gebeurde er een ongeval op de Rijksweg A17. Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wouw reed over de A17vanaf Moerdijk richting Roosendaal, toen hij een klap voelde. Hij realiseerde zich dat er iemand tegen zijn voertuig aan was gereden en stopte. Een 29-jarige Rotterdammer was met zijn personenauto tegen de vrachtwagen en vervolgens tegen de vangrail aangereden. Hij is met schaafwonden naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. De aanleiding van het ongeval in onduidelijk. De personenauto was total loss en is weggetakeld. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De vrachtwagen raakte beschadigd aan de achterzijde.

Man komt met benen tussen tuinfrees

STEENBERGEN: Een 66-jarige man uit Steenbergen was op woensdagochtend aan het werk in de tuin van zijn woning aan de Graaf
Hendrikpolderdijk. Hij kwam hierbij rond 10.30 uur met zijn beide benen vast te zitten in een tuinfrees. De brandweer kwam ter plaatse om de man uit het apparaat te bevrijden. Een traumahelikopter en ambulance waren aanwezig om het slachtoffer aan zijn verwondingen te behandelen. Per spoedtransport is de man naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd. De arts van de traumahelikopter is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. De aard van de verwondingen van het slachtoffer zijn onbekend. Wel is duidelijk dat hij buiten levensgevaar verkeerd.

Man aangehouden na mishandeling vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagmiddag een 34-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling. Even tevoren kreeg de politie melding van een 27-jarige vrouw uit Vlaardingen dat ze geslagen was door een man. Ze verklaarde dat ze met haar auto in de Kloosterstraat op een parkeerplaats stond, toen ze uit de weg moest voor een auto. Ze liet de bestuurder weten dat ze dit niet op prijs stelde. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man de vrouw in het gezicht spuugde. De vrouw spuugde terug en kreeg hierop meerdere klappen in het gezicht van de man. De politie hield de man aan en verhoorde hem. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

PUTTE: Een 14-jarige jongen uit Putte liep op maandagavond rond 18.30 uur over de Sint Dionysiusstraat, toen er twee jongens bij hem kwamen fietsen. Ze stelden hem vragen. Hierna reed één van hen tegen de achterzijde van de benen van de 14-jarige aan. Hij zei hier iets van en kreeg vervolgens een klap in het gezicht. Hieraan hield hij zwellingen over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Auteur: Inge Rijgersberg