Provincie Groningen

Groningen Trofee UEFA Europees Kampioenschap Onder 21 naar Groningen 11 april 2007

Vandaag is de trofee voor het UEFA Europees Kampioenschap Onder 21 aangekomen in Groningen. Wethouder José van Schie en gedeputeerde Ineke Mulder kregen de trofee om 13.00 uur officieel overhandigd door een vertegenwoordiger van UEFA Euro 2007. Dit gebeurde in aanwezigheid van jeugdvoetballers van GVAV Rapiditas.

Het UEFA Europees Kampioenschap onder de 21 jaar vindt van zondag 10 juni tot en met zaterdag 23 juni plaats in Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen. De finale van het UEFA EK onder 21 is op zondag 23 juni in de Groninger Euroborg. In de aanloop naar het toernooi maakt de trofee een rondreis langs de vier speelsteden.

In Groningen zal de trofee aanwezig zijn bij verschillende jeugdvoetbaltoernooien die in de provincie worden georganiseerd in het kader van Talent Fever. In de tussentijd is de trofee op de volgende plekken te bezichtigen (wijzigingen voorbehouden).

12-17 april: Gemeentelijk informatiecentrum Groningen 19-24 april: Gemeentehuis Appingedam
26-29 april: Gemeentehuis Winsum
5-8 mei: Provinciehuis Groningen

Trofee UEFA Europees Kampioenschap Onder 21

Trofee UEFA Europees Kampioenschap Onder 21

Talent Fever: feest voor iedereen in stad en provincie Onder de titel Talent Fever organiseren de gemeente en provincie Groningen het komende voorjaar een groot aantal bijzondere evenementen, als omlijsting van het UEFA EK onder 21. Het publieksfestival bestaat uit meer dan vijfenzestig evenementen en activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. Kijk voor meer informatie op www.talentfever.nl.

Trofee
De 37 centimeter hoge trofee is ontworpen door Bertoni in Milaan, is gemaakt van brons, glas en plexiglas en weegt zeven kilo. Het winnende land mag de trofee houden tot aan de loting voor de finales van 2009 en ontvangt een op schaal gemaakte kleinere replica.

11 april 2007