Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 11-04-2007

Politie zoekt getuigen van een beroving

EMMEN - De politie zoekt getuigen van een beroving die op woensdag 28 maart tussen 19.00 uur en 19.30 uur heeft plaatsgevonden aan de Dalipassage. Een 28-jarige vrouw zou door twee jongens zijn beroofd van haar tas. Haar tas werd uit haar handen gerukt, de vrouw kwam ten val, maar bleef haar tas vasthouden. Vervolgens is zij in haar zij getrapt en was toen genoodzaakt om haar tas los te laten. De politie is op zoek naar getuigen die beschikken over meer informatie. Volgens het slachtoffers zijn de daders twee jongens op een rode bromfiets. De jongen die voor op de brommer zat, droeg een zwarte helm en de andere jongen had een zwarte wollen muts op en een zwart jack aan en is ongeveer 18 jaar oud. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-127104)

Inbraak in containers
COEVORDEN In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in twee containers bij een bedrijf aan de Dreef. Twee toegangshekken werden vernield om op het afgesloten terrein te komen. De containers werden opengebroken waarna de inhoud, koper, kabel, strippen, bouten en moeren werden weggenomen. (07-129779)

De worst wordt duur betaald

EMMEN Een 15-jarige knaap uit Emmen werd woensdagmorgen aangehouden terzake winkeldiefstal. De jongen nam bij een supermarkt aan de Statenweg een droge worst mee zonder af te rekenen. De in zijn mouw verstopte worst vond hij te duur en probeerde het daarom op deze manier. (07-129795)

Politie zoekt getuigen van mishandeling

EMMEN - Op zondag 8 april is een 32-jarige man uit Assen het slachtoffer geworden van een mishandeling in de omgeving van de Haagjesweg. Hij was aan het wandelen met zijn twee honden en is nog even een café aan de Haagjesweg in gegaan om sigaretten te kopen. De man is vervolgens door onduidelijke reden buiten bewustzijn geraakt en voor het café weer bijgekomen. De Assenaar is per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Daar bleek dat hij onder meer een verbrijzelde enkel en een zware hersenschudding heeft opgelopen. De politie wil graag weten wat er die middag precies is gebeurd. Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (07-129011)

Woninginbraak
MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een woning aan het Biezenveld. Door het slot van de voordeur te vernielen is men binnen gekomen. Een portemonnee met inhoud werd ontvreemd. (07-129792)

Politie houdt meisje terzake belediging aan
EMMEN Een 15-jarige meisje uit Emmer Compascuum werd woensdagmiddag aangehouden terzake belediging van een toezichthoudster. Deze sprak een groep jeugd aan die rotzooi, met brood gooien, stond te maken in de hal bij een supermarkt aan de Seinstraat. Het meisje schold de toezichthoudster uit. Een tweede meisje wordt nog gezocht. Ook zij schold de toezichthoudster uit en kan eveneens op een bon rekenen. (07-129850)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280