Gemeente Boekel


Openbare verlichting

De openbare verlichting moet goed functioneren. Bedrijfszekerheid is een eerste vereiste. Een van de belangrijkste aspecten van de openbare verlichting is de afhandeling van storingen. Voor u als burger is dit namelijk het meest zichtbare gedeelte van het onderhoud. De storingen aan de openbare verlichting in de gemeente Boekel worden de komende 4 jaar hersteld door aannemer Gebr. Van der Steen uit Berlicum. Het beheer van de gegevens wordt gedaan door NOBRA Technisch adviesbureau uit Schijndel.

Als u storingen constateert aan straatverlichting verzoeken wij u vriendelijk die te melden. Dergelijke storingen kunnen immers niet alleen hinder, maar ook onveilige situaties opleveren. U kunt dit soort meldingen onder andere doen op de website van de gemeente Boekel. Vervolgens kunt u ook de status van uw melding checken. Dat wil zeggen dat u kunt volgen wat er met uw melding wordt gedaan. Om een defect aan straatverlichting te melden willen we u vragen om het nummer van de lichtmast door te geven. U vindt dat nummer op de lichtmast aan de straatzijde op een hoogte van circa 2 meter.

De melding van de storing komt binnen bij de beheerder die beoordeeld of het spoedeisend is. Van een spoedeisende melding is sprake als de storing acuut gevaar oplevert er wordt dan direct actie ondernomen. Is de melding niet spoedeisend, dan wordt hij verwerkt in de tweewekelijkse 'herstelronde' op donderdag. Meldingen die vóór woensdag 16.00 uur worden ingediend, kunnen in de eerstvolgende ronde van donderdag worden meegenomen.

Via de website van de gemeente Boekel kunt u dus de meldingen van defecte straatverlichting doorgeven. Maar ook 'gewoon' telefonisch doorgeven kan bij het centraal meldpunt van de gemeente, tel. 0492-326800(tijdens kantooruren) of bij de (gratis) klachtenlijn van NOBRA (= de beheerder), tel. 0800-8889999 (tijdens kantooruren).Is de melding spoedeisend en buiten werktijd dan kunt het storingsmeldingsnummer van NOBRA bellen tel. 06-10476352. De gemeente Boekel verwacht in samenwerking met de beheerder Nobra en de aannemer Gebr. Van der Steen de openbare verlichting op een betrouwbaar en goed kwaliteitsniveau te brengen en te houden.