Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Verfraaiing toegangspoort binnenterrein Zwederstraat

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord verstrekt een eenmalige exploitatiesubsidie van 5.000 euro voor het verfraaien van de toegangspoort van het binnenterrein Zwederstraat.

SWF
Het subsidieverzoek is ingediend door Stichting Welzijn Feijenoord namens de bewoners van de Zwederstraat.

Aantrekkelijke speellocatie
Het binnenterrein is een aantrekkelijke speellocatie waar kinderen uit Bloemhof-Noord dagelijks hun vrije tijd doorbrengen. De toegangspoort is echter verre van aantrekkelijk. Graffiti, zwerfvuil en vandalisme zijn daarvan de oorzaak. Door het verfraaien van de poort verwacht men dat meer kinderen gebruik gaan maken van het (deelgemeentelijke) binnenterrein.

Minikunstwerkjes
Aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar is gevraagd actief mee te denken over en te werken aan het aantrekkelijker maken van de poort. Onder begeleiding van twee kunstenaars en TOS (= Thuis Op Straat)-medewerkers gaan de kinderen hun eigen fantasiepoort in het klein maken. Deze miniatuurpoorten worden tentoongesteld. Ouders en direct omwonenden kunnen dan aangeven welk minikunstwerk ze terug willen zien in de poort. De kunstenaars zullen de keuze van de wijk verwerken en realiseren.