Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 11 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 11-04-2007

Vernielende ex aangehouden

Zaandam, 10 april 2007, 17:54 uur

Een 30-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehouden voor een woning aan de J. Kruijverstraat, waar haar ex-vriend, een 47-jarige man uit Heemstede zich bevond. De man belde de politie omdat zijn ex-vriendin met stenen gooide tegen de woning. Hierdoor is een ruit gesneuveld. Ook zou ze bloembakken in de tuin hebben omgegooid en met een scherp voorwerp een kras in zijn auto hebben gemaakt. De politie trof de vrouw zittend op een tuinbank aan en nam haar mee naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Dief gepakt

Purmerend, 11 april 2007, 03:19 uur

De politie heeft een 36-jarige veelpleger zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een school aan de Overwhere. De man gooide met een steen een ruit in op de begane grond van de school en zou vervolgens een tv hebben meegenomen en weer zijn weggegaan. Een getuige belde de politie. De verdachte had inmiddels de tv in een eerder meegenomen winkelwagentje gezet en was daarmee aan de wandel gegaan. De verdachte werd nog op de Pampusstraat aangehouden, meegenomen naar het bureau en in de cel opgesloten.

Gestolen goederen in beslag genomen

Zaandam, 11 april 2007, 04:36 uur

Op de Peperstraat is dinsdagnacht een 36-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van diverse goederen uit een computerzaak op de Peperstraat. Een getuige belde de politie nadat hij een verdacht gekleed persoon had zien wegrennen met een grote tas. De politie zocht met meerdere eenheden de omgeving af en zag op de Touwslagerstraat tussen de nis van twee bedrijfspanden, een persoon gehurkt zitten met zijn rug naar de ingang gekeerd. De verdachte had om minder op te vallen zijn zwarte jas over zijn hoofd getrokken. De man werd aangehouden en in de sporttas werden diverse nog verpakte camera's, navigatieapparatuur en telefoons gevonden. Deze zijn in beslag genomen en de verdachte is na verhoor ingesloten.

Slapende bestuurder onder invloed van drugs

Zaandam, 8 april, 04:19 uur

Zondagochtend vroeg heeft de politie op de Provincialeweg een 24-jarige man uit Haarlem aangehouden omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur van zijn auto lag te slapen. De agenten troffen de man en zijn passagiere, die eveneens lag te slapen, aan in een auto die levensgevaarlijk, met de lichten uit, op een kruising geparkeerd stond. Op het moment dat de agent het autoportier opende ging het autoalarm af en gaf de man een teken van leven. De man was echter zo afwezig dat hij niet in staat was een gesprek te voeren. De pupillen van de man waren sterk verkleind waardoor de agenten het sterke vermoeden hadden dat hij onder invloed van drugs verkeerde. In de auto werden ook nog een doosje met XTCpillen en een mes aangetroffen welke in beslag werden genomen. Bij de man is bloed afgenomen om nader onderzoek te doen naar het gebruik van drugs.

Brandstichter gepakt

Zaandam, 11 april 2007

De politie heeft na grondig onderzoek een 34-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van brandstichting in een woning aan de Straat Davis op 6 september 2006. Agenten trapten na de brandmelding de deur van de woning in om tot de ontdekking te komen dat er niemand aanwezig was. De brandweer bluste de brand en de naastgelegen woningen werden ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Na anderhalf uur werden de woningen weer vrijgegeven. In de woning waar de brand was ontstaan werden sporen van brandbare vloeistof gevonden. Forensische Opsporing deed onderzoek naar de vermoedelijke brandstichting dat dinsdag 10 april leidde tot de aanhouding. De verdachte bekende tijdens het verhoor. De man huurde in de woning aan de Straat Davis een kamer en had regelmatig onenigheid met de verhuurder. De verhuurder had de verdachte verzocht de woning te verlaten. Uit kwaadheid zou de verdachte lampolie hebben laten vloeien en er een brandende sigaret op hebben gegooid en vervolgens zijn vertrokken. Hij verklaarde dat het niet zijn bedoeling was dat de hele woning vlam zou vatten. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Politieagenten bedreigd met mes

Purmerend, 10 april 2007, 12:32 uur

Twee politieagenten hebben een 43-jarige Purmerender aangehouden nadat hij hen bedreigde met een mes. De agenten reageerden op een overlastmelding in een woning aan de Jasmijnstraat. De man is een bekende van de politie en staat bekend als onberekenbaar. De muziek die uit de woning kwam en de overlast veroorzaakte was al van verre te horen. Agenten gingen via de openstaande deur naar binnen en verzochten de man het geluid zachter te zetten. Hieraan gaf hij gehoor, maar pakte even later een mes waarmee hij zwaaide en stekende bewegingen maakte. Na herhaaldelijke verzoeken om het mes neer te leggen en het dreigen met peperspray liet de verdachte het mes op de grond vallen. Tijdens de fouillering maakte de man nog trappende bewegingen richting het gezicht van een van de agenten waarna de verdachte tegen de grond is gewerkt en in de boeien geslagen. Het mes en de stereoinstallatie zijn inbeslaggenomen. De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging, de man is ingesloten en hulpverlening is ingeschakeld.