Zoektocht naar kleine Ciske de Rat in volle gang

11.04.2007 / 16:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 11 april 2007

ZOEKTOCHT NAAR KLEINE CISKE DE RAT IN VOLLE GANG

De audities voor de rol van het kleine Amsterdamse straatschoffie Ciske de Rat in Ciske de Rat - de Musical zijn momenteel in volle gang. Inmiddels hebben ruim 1200 kinderen zich aangemeld voor de audities om hun zang- en speltalent te laten zien en in de voetsporen van Danny de Munk te treden. In de musicalversie wordt, naast het verhaal van de film, tevens het derde deel - het verhaal van de volwassen Ciske - verteld. De rol van de kleine Ciske zal per regio door verschillende straatschoffies worden ingevuld. De rol van Cis de Man wordt gespeeld door Danny de Munk. De zoektocht naar de kleine Ciske de Rat wordt vastgelegd in de televisieserie Krijg toch allemaal de Kolere.

Vanaf 12 september is Ciske de Rat - de Musical te zien in de vijftien grootste theaters van Nederland. De kaartverkoop is vanaf vandaag geopend en loopt via TopTicketLine
0900-300 5000 (45 cpm). Kaarten zijn tevens verkrijgbaar via de theaters, vanaf 25 euro (prijzen variëren per theater en/of rang). De première van Ciske de Rat - de Musical vindt plaats op 5 oktober 2007 in Koninklijk Theater Carré.

Jongens tussen de 8 en 11 jaar met een maximale lengte van 1.45 m. en een heldere zangstem kunnen zich nog steeds aanmelden voor de audities via ciskekids@stage-entertainment.nl. Onder vermelding van leeftijd, lengte, contactgegevens en een foto.

Ciske de Rat - de Musical is een geheel nieuwe, oorspronkelijke Nederlandse reismusical in de grootste theaters van Nederland. Componist Henny Vrienten schrijft met de musical Ciske de Rat voor het eerst muziek voor een grootschalige musical. De musical is een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen naar de trilogie Ciske de Rat van Piet Bakker. Paul Eenens (regisseerde onder andere Jesus Christ Superstar, 3 Musketiers en The Sound of Music) tekent voor de regie.


Noot voor de redactie/