Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 10 april '07
Betreft: Medewerking van Dinkelland voor bouwaanvraag Julianastraat

Medewerking van Dinkelland voor bouwaanvraag Julianastraat

Het college van B&W gaat medewerking verlenen aan de bouwaanvraag van Aannemer Huiskes uit Tubbergen. De aannemer wil aan de Julianastraat in Denekamp 10 appartementen bouwen.

Toelichting

De procedure voor de bouwaanvraag van het appartementencomplex aan de Julianastraat (hoek Ootmarsumsestraat) in Denekamp is in gang gezet op basis van artikel 19 lid 2 WRO-procedures. Deze procedure bleek noodzakelijk, omdat de bouwaanvraag niet binnen het bestemmingsplan paste. Met een dergelijke procedure kan de gemeente op basis van het provinciale vrijstellingenbeleid vrijstelling verlenen van de bepalingen uit het bestemmingsplan.

Op de ter inzage legging van het ontwerpbesluit zijn drie zienswijzen binnengekomen. Deze hadden onder andere betrekking op het verdwijnen van groen en aantasting van de privacy. Ook zou het bouwplan niet passen in het beeld en de kwaliteit van de omgeving. Deze zienswijze hebben echter niet geleid tot een aanpassing van het bouwplan. Aan het bouwplan heeft een stedenbouwkundig ontwerp ten grondslag gelegen en het plan voorziet in een kleinschalige opzet van twee bouwlagen en een kap die past bij het dorpse karakter van de omgeving. Er wordt gebouwd in de zogenaamde jaren 30-stijl die aansluit op dezelfde monumentale woningen in de omgeving. Ook wordt aan de voorzijde van het appartementengebouw nieuwe beplanting aangebracht.

Met deze invulling van het bouwplan wordt volgens het college voldoende tegemoet gekomen aan de zienswijzen zoals die zijn ingediend en kan de vergunning verleend worden.
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.

Cc:
Webmaster, raadsleden, college van B&W, secretaris, medewerkers


---- --