Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen weer van start

Op woensdag 11 april zijn in Bergen aan de Maas de eerste happers en trappers van dit seizoen van start gegaan. De familie Peters uit Tegelen heeft optimaal genoten van de Maasheggen die op dit moment in de bloei zitten. Het succesvolle arrangement is op een paar punten aangepast. Men geniet van nog meer streekproducten en de route is in het Maasduinengebied op één punt verbeterd.

Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen is kort samengevat kunst bekijken, op de fiets het rivierenlandschap verkennen en dineren op verschillende locaties. In het eerste seizoen hebben 1017 mensen gebruik gemaakt van dit arrangement en vorig jaar telde men maar liefst 1742 deelnemers. Het succes zit men name in het heerlijke eten in combinatie met de route in de prachtige natuur. Het provinciegrens overschrijdende traject is inmiddels ook ontdekt door toeristen uit het midden en westen van het land. De organisatie is van mening dat de route "in balans" is. Gelukkig kan men nu ook op de nieuwe Niersdijk in Gennep optimaal fietsen. In principe ligt de lat op 36 deelnemers per dag. Voor grote groepen wordt een aparte regeling getroffen. Om teleurstelling te voorkomen is het advies om ruim van te voren te reserveren. Zijn de voorspellingen van het weer niet gunstig, dan kan het arrangement 20 uur voor aanvang nog geannuleerd worden.

Culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen is dit seizoen tot na de herfstvakantie mogelijk en er kan een keuze gemaakt worden uit een drie - of vier gangen arrangement. De kosten bedragen respectievelijk 32,50 en 37,50 euro. Meer informatie vindt u op de internetsites: www.happentrappen.nl of www.bakkerijbergen.nl. Telefonisch kunt u contact opnemen met Claus Burgers van kunsthuis De Bakkerij 0485 340074. Alleen op maandag kan men niet happen en trappen. Reserveren bij voorkeur per email:
reserveer@happentrappen.nl. Afstand van station Vierlingsbeek is slechts 2,5 km.

------------------
foto: "haptrapeerste.jpg"
fotobijschrift: Familie Peters uit Tegelen op de pont tussen Bergen en Vierlingsbeek, de eerste deelnemers van 2007
------------------
In een aantal kranten en/of tijdschriften willen we in overleg een kortingscoupon voor het 4 gangen arrangement plaatsen voor leden of lezers
------------------
Andere foto's zijn in een hoge resolutie bij ons verkrijgbaar