Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 11 april 2007

Aanhoudingen na aantreffen hennepdrogerij

RUCPHEN: De politie heeft woensdagochtend rond 10:00 uur, in samenwerking met de douane, twee Bredase mannen (66, 50) aangehouden wegens softdrugs. De douane was in een pand aan de Expeditieweg bezig met een controle van goederen. Er was ook een drugshond van de douane aanwezig en sloeg aan op een schuurtje achter het pand. Daar bleek hennep gedroogd te worden. De 50-jarige man was op dat moment bij het pand aanwezig. Later kwam ook de 66-jarige man ter plaatse. Beiden zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij de drogerij. De hennep zal worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

De polite onderzoekt bekraste autos

PRINSENBEEK: De politie onderzoekt de bekrassing met een scherp voorwerp van in totaal dertien autos in de Abdisstraat. De bekrassingen gebeurden dinsdagmiddag, vermoedelijk tussen 16:30 uur en 16:50 uur. Op alle autos was steeds een X gekrast. De plaats waarop het teken stond, verschilde per auto. Een enkele auto was meerdere malen bekrast. In de loop van de komende dagen zullen de gedupeerde eigenaars aangifte doen. De politie hoopt door middel van een buurtonderzoek te achterhalen of er mogelijk getuigen zijn van het voorval. Mogelijk dat daar aanknopingspunten uit voortkomen waarop verder gerechercheerd kan worden.

Verlaten plaats ongeval

ETTEN-LEUR: Een 44-jarige automobilist uit Etten-Leur heeft bij de politie aangifte gedaan van het verlaten van een plaats van een ongeval. De man reed dinsdag rond 17:00 uur in zijn voertuig naar Etten-Leur over de Rijsbergseweg, komende vanuit de richting Rijsbergen. De man reed als tweede achter een kraanwagen. Voor hem reed een klein model grijze Peugeot. De automobilist uit Etten-Leur wilde op een goed moment de Peugeot en kraanwagen inhalen. Toen hij naast de Peugeot reed, wilde deze nog onbekende automobilist vermoedelijk ook net de kraanwagen inhalen, waardoor de inwoner van Etten-Leur nog verder naar links moest uitwijken. Hij reed de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder van de Peugeot heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder de gelegenheid te bieden tot het vaststellen van zijn/haar identiteit of de identiteit van het motorvoertuig.

Auto weg na inbraak

ETTEN-LEUR: De politie onderzoekt een inbraak die woensdagnacht is gepleegd in een woning in de Schimmelpennincklaan. Inbrekers wisten een raam van de woning te forceren, waardoor ze toegang tot de woning kregen. Ze namen, naast een laptop en enkele horloges, ook autosleutels mee. Daarmee konden ze de auto ook meenemen. Dit betrof een zwarte Hyundai Tucson met het kenteken 40-SK-ZZ. De politie heeft de auto gesignaleerd staan en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Ook zal de technische recherche onderzoek doen naar eventueel achtergebleven sporen.

Fout na twintig jaar rechtgezet

BREDA: De politie werd woensdag gebeld door een 47-jarige Bredanaar een opmerkelijk verhaal. De man had ongeveer twintig jaar geleden bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn motor. De man zat recentelijk op internet te kijken, op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Hij zag toen dat het kenteken van zijn destijds gestolen voertuig, nog gewoon in omloop was. Hij belde naar de politie in de hoop dat die uitleg kon geven. Na raadpleging van een landelijk systeem, bleek het voertuig nog steeds op naam te staan van de Bredanaar. Na enige telefoontjes werd het mysterie opgelost: het voertuig was destijds niet gesignaleerd als gestolen. Dat heeft de politie woensdag alsnog ahum meteen gedaan.

De politie controleert het verkeer

BREDA: De politie heeft dinsdagavond het verkeer op de Graaf Engelbertlaan gecontroleerd op snelheid en het rijden door roodlicht. De controle vond plaats op de kruising met de Diaconesseweg. De maximum snelheid hier is 50 km/u. Twaalf automobilisten werden bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid. Twee van hen hadden het wel erg bont gemaakt. Een 22-jarige Bredanaar reed 105 km/u. Dit is een overschrijding van 55 km/u. Deze bestuurder is een beginnend bestuurder. Een 44-jarige man uit Etten-leur reed 110 km/u. Dit is een overschrijding van 60 km/u. Van beide bestuurders is het rijbewijs ingenomen. Drie bestuurders werden bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Een bestuurder werd bekeurd voor het niet handsfree bellen.

BREDA: De politie heeft dinsdagavond tussen 18:20 uur en 22:00 uur op de Tilburgseweg het verkeer gecontroleerd op snelheid. Daar geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. 1230 automobilisten passeerden de controlepost. 75 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Een 29-jarige automobilist uit Breda stond rond 18:00 uur op de Tilburgseweg te wachten totdat het stoplicht op groen zou gaan en hij rechtsaf de A-27 op kon rijden. Een 26-jarige automobilist (woonplaats onbekend) kwam aanrijden, zag aan de overzijde een busje van het Verkeers HandhavingsTeam van de politie staan, die bezig was met bovenstaande controle en had te laat in de gaten dat de Bredanaar stilstond. Er was gelukkig alleen blikschade.

Zoekactie leidt tot aanhouding jongen

BREDA: De politie heeft vanmiddag met verschillende eenheden en een politiehelikopter gezocht naar een 14-jarige jongen die met een mes zijn moeder zou hebben bedreigd. Dit gebeurde in de wijk Kievitsloop. De melding kwam rond 12:45 uur binnen bij de politie. De moeder kon naar de buren vluchten. De jongen zou onberekenbaar zijn en enkele messen bij zich hebben. In eerste instantie gingen agenten er van uit dat hij nog in de woning was. Een getuige had echter gezien dat de jongen inmiddels was vertrokken in de richting van een park. Aangezien dit een groot gebied was en er gevaar voor de omgeving en de jongen zelf bestond, werd de hulp ingeroepen van meerdere eenheden en werd ook de helikopter ingezet. De wijk werd afgezet en systematisch doorzocht. Uit de voortuin van een woning dook de jongen plotseling op voor een motoragent, die de jongen kon aanhouden. Dit gebeurde rond 13:45 uur. Hij is overgebracht naar het bureau. Er is onmiddellijk een arts van de GGZ ingeschakeld die de jongen moet beoordelen. Afhankelijk daarvan bekijkt de politie wat er verder met hem gaat gebeuren.

Auteur: Manfredi Mauro