Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/04/07)

OOSTERHOUT NB, 11 april 2007

Motoragent houdt mannen aan na achtervolging

OOSTERHOUT: Een motoragent heeft dinsdag 10 april om 18.15 uur, na een achtervolging, twee mannen aangehouden. Op de Monnikendreef hield de politie een 17-jarige Oosterhouter aan en in de Hoogstraat volgde de aanhouding van een 18-jarige man uit Raamsdonksveer.
Het tweetal reed op een bromfiets over de Tilburgseweg en droeg daarbij geen helm. Ook was de bromfiets aan de achterzijde niet voorzien van een kentekenplaat. Een surveillerende motoragent wilde het tweetal staande houden, maar de jonge mannen gingen er, onder andere via de Kastanjelaan, Beukenlaan en de Eikenlaan, vandoor. Op de Monnikendreef reden ze het erf van een woning op. Daar wist de motoragent de bijrijder (de man uit Raamsdonksveer) staande te houden. Hij vertelde hem te blijven staan en zette de achtervolging in op de bestuurder van de bromfiets. Die probeerde, dwars door prikkeldraad heen via een akker weg te komen, maar dit mislukte. Toen de agent deze man had aangehouden, zag hij dat de ander weer de benen nam. Daarop zette hij de Oosterhouter met de handboeien vast aan de politiemotor, ging achter de verdachte uit Raamsdonksveer aan en hield deze man korte tijd later alsnog aan. Het tweetal en de bromfiets zijn naar het bureau gebracht. Daar bleek dat het slot van de bromfiets geforceerd is. Onderzocht wordt of de tweewieler van diefstal afkomstig is. Het ding was in ieder geval niet verzekerd. Ook had de bestuurder geen bromfietscertificaat.
De bijrijder uit Raamsdonksveer bleek tot slot in het bezit te zijn van een bankpas die niet van hem was. Hij verklaarde de pas die dag gevonden te hebben en deed er afstand van.
Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek naar de bromfiets en de bankpas loopt nog door.

Man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs

DONGEN: In de nacht van dinsdag 10 april op woensdag 11 april om 02.40 uur hielden politiemensen op de Belgiëlaan een 25-jarige Tilburger aan. Ze hadden de man laten stoppen voor een verkeerscontrole, maar roken direct een sterke wietlucht. De bestuurder verklaarde een joint gerookt te hebben en harddrugs gesnoven te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Van de man is bloed afgenomen, om te onderzoeken of hij onder invloed van verdovende middelen een auto heeft bestuurd.
Ook is zijn auto, op grond van de Opiumwet, doorzocht. In het voertuig trof de politie een grote hoeveelheid gebruikte, lege verpakkingen van drugs aan. Alle zakjes om drugs in te verpakken zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van enkele uren opgelegd.

Jongen aangehouden op verdenking van diefstal bromfiets

OOSTERHOUT: Politiemensen van het team Oosterhout hebben dinsdag 10 april om 15.50 uur in de Jan Luikenstraat een 15-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. De jongen was samen met een vriend aan het sleutelen aan twee bromfietsen. De bromfiets waaraan de Oosterhouter werkte, bleek echter sinds 5 april als gestolen te boek te staan. De tweewieler was die dag weggenomen vanaf het Bouwlingplein. Zowel de jongen als de bromfiets moest mee naar het politiebureau. De jeugdige verdachte heeft een verklaring afgelegd. Hij deed afstand van de bromfiets, die zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt man aan op verdenking van diefstal fiets

DONGEN: Een oplettende getuige waarschuwde dinsdag 10 april rond 13.30 uur de politie, omdat hij had gezien dat een onbekende man een afgesloten fiets had weggenomen uit een fietsenstalling aan de Mgr. Schaepmanlaan.
De politie stelde een onderzoek in en trof de fiets, nog steeds afgesloten, aan op de Kalmoestuin. Daar werd ook een man aangehouden, die voldeed aan het opgegeven signalement. Het betreft een 38-jarige man uit Dongen. De man bekende de fiets te hebben gestolen. Hij moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Winkeldief aangehouden

RAAMSDONKSVEER: Een 60-jarige man uit Raamsdonksveer is dinsdag 10 april om 12.30 uur aangehouden, nadat hij in een supermarkt aan Het Anker betrapt was op het stelen van vlees. De man bekende de winkeldiefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd.

Auteur: Leonie van Ooijen