Gemeente Grave

Samen werken aan Nederland

Het nieuwe kabinet wil samen werken aan Nederland. De komende periode gaan ministers en staatssecretarissen volop in gesprek met de samenleving. Het kabinet nodigt iedereen uit om op www.samenwerkenaannederland.nl mee te denken en mee te praten over de invulling van het beleid in de komende vier jaar. Het tweede thema dat aan de orde komt, is `Veiligheid, stabiliteit en respect'.

De bewindslieden: minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst en minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin introduceren de discussie. Een aantal Nederlanders heeft al gereageerd. Dominee Hans Visser stelt over het thema `Veiligheid, stabiliteit en respect' bijvoorbeeld: "de grootste ramp die een samenleving kan treffen, is als mensen en groepen hun eigen standpunt verabsoluteren, tot de enige waarheid verheffen en anderen daarvan uitsluiten". Tal van prominente Nederlanders, zoals Dick van Egmon d (scheidsrechter), Sjef van Gennip (directeur Reclassering Nederland), Albertine van Vliet-Kuiper (burgemeester) en Awraham Soetendorp (rabbijn) reageerden al.

Heeft u hier een mening over, of wilt u over een van de andere onderwerpen meediscussiƫren, ga dan naar
www.samenwerkenaannederland.nl/veiligheid, lees de stellingen en discussieer mee. Het is ook mogelijk om uw eigen discussie te starten. Dat kan op
www.samenwerkenaannederland.nl/veiligheid/discussie/algemeen.