Gemeente Breda

Verbindingsregisseurs Xenia Heemskerk en Harrie Bus benoemd

Na een intensieve zoektocht, waarbij de bewoners van Noordoost en de Haagse Beemden nauw betrokken waren, zijn mevrouw Xenia Heemskerk en de heer Harrie Bus benoemd tot verbindingsregisseurs.

Beiden hebben een brede ervaring in soortgelijke functies in het land en brengen hun kennis en kunde graag naar Breda. Zij gaan vanaf juni in de wijken aan de slag.

Meer dan honderd belangstellenden reageerden op de advertentie in februari. Samen met in totaal vier bewoners uit beide wijken is door de gemeente Breda een selectie gemaakt. Na drie gespreksronden zijn mevrouw Heemskerk en de heer Bus benoemd.

Xenia Heemskerk wordt verbindingsregisseur in Noordoost. Zij is op dit moment nog werkzaam als wijkregisseur in de Afrikaanderwijk in de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam. Harrie Bus werkt nu als wijkcoördinator in de gemeente Westervoort bij Arnhem. Hij gaat aan de slag in Haagse Beemden. Beiden zien het als een grote uitdaging hun opgebouwde kennis en expertise te benutten en verder te ontwikkelen in de gemeente Breda.

In november vorig jaar luisterde wethouder Marja Heerkens al goed naar de wensen van bewoners en hun organisaties over de verbindingsregisseurs. Hun adviezen zijn meegenomen in het opgestelde profiel en daarmee in de selectie en benoeming van de functionarissen. Zo krijgen de verbindingsregisseurs een bescheiden eigen werkbudget, kunnen ze problemen op onorthodoxe wijze aanpakken en leggen ze direct verantwoording af aan directieraad en college.

Beide verbindingsregisseurs zijn in staat om snel de sociale kaart van de wijk op te stellen en de prioriteiten, samen met bewoners en diverse organisaties, te gaan bepalen. Zij gaan in juni allereerst kennis maken met verschillende bewoners, bewonersbelangenverenigingen, professionele instellingen en andere betrokkenen.

Breda, 11 april 2007