Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV BedrijvenBond

11 april 2007
------

CNV BedrijvenBond: Werknemers moeten beloning top mede bepalen

De CNV BedrijvenBond houdt morgen een bijeenkomst met (Euro-)orleden, over 'Werknemers versus (Durf)kapitaal. Tijdens deze bijeenkomst wordt ondermeer de stelling voorgelegd dat de beloning van topfunctionarissen mede bepaald wordt door werknemers en dat de hoogte van de beloning van topfunctionarissen afhankelijk moet worden van het gevoerde sociale beleid binnen de onderneming.

De bond wil hiermee duidelijk maken dat het optimaal besturen van een onderneming afhankelijk is van alle belanghebbenden bij de onderneming. De ondernemingsraad kan daarbij gebruik maken van een onderzoek in de onderneming, hoe werknemers het sociaalbeleid ervaren en de aandeelhouders moeten de resultaten overnemen. Sociale innovatie wordt steeds belangrijker voor succes van ondernemingen op de lange termijn. Het is dan ook logisch dan werknemers in de onderneming zeggenschap hebben over de beloning van de top.

Verder zal de heer Willem Hollander van het Nederlands Centrum voor Directeuren (NCD) in debat gaan met een aantal (Euro-)ondernemingsraadsleden van de CNV BedrijvenBond over hoe de invloed van werknemers kan worden vergroot bij een toenemende invloed van durfkapitaal. Deze discussie wordt gevoerd, omdat de leden van de CNV BedrijvenBond de zeggenschap van werknemers bij strategische besluiten willen vergroten.

U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst 'Werknemers versus kapitaal' op 12 april om 13.30 uur in het nieuwe CNV-pand aan de Tiberdreef 4 te Utrecht (het programma zit in de bijlage).



Ingezonden persbericht