Grote clownsparade in Den Haag

11.04.2007 / 18:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cliniclowns nederland

Cliniclowns nederland

CliniClowns al 15 jaar op weg

Met de opening van de speciale CliniClowns bus luidde Stichting CliniClowns Nederland vandaag op Het Plein in Den Haag haar 15 jarig jubileum in. De heer Jan Franssen, Commissaris van de Koningin Zuid Holland zette samen met de kinderen van de CliniClowns kinderraad de eerste voetstappen in de bus. Vergezeld door een grote clownsparade van ruim 75 clowns, ging de bus het land in.

De clownsparade trok samen met de bus en de 15e kamer koets met daarin de kinderen van de CliniClowns Kinderraad via de O.G. Heldringschool naar de eerste stop: het Juliana Kinderziekenhuis. Bij de school sloten ruim 80 kinderen zich bij de parade aan en hielpen zo de CliniClowns letterlijk op weg naar kinderen die het moeilijk hebben door ziekte of handicap. Bij het Juliana Kinderziekenhuis werd samen met de kinderen daar een echt feestje gebouwd. De bus zal vanaf nu kriskras door het hele land gaan reizen om voorlichting te geven over het werk van CliniClowns. Naast voorlichting valt er ook iets te ontdekken: De clown in jezelf! De bus rijdt langs alle plekken waar de CliniClowns spelen, maar er zullen ook andere plaatsen aangedaan worden. Op www.al15jaaropweg.nl staan alle bushaltes vermeld: Iedereen is van harte welkom!

15 jaar CliniClowns
Al 15 jaar lang is CliniClowns op weg om afleiding en plezier te bieden aan kinderen die beperkt zijn in hun kind-zijn door ziekte of handicap. Een mooie aanleiding om iedereen een kijkje te gunnen in de wereld van CliniClowns. De laatste 2 jaar heeft CliniClowns zich sterk verbreed in het bieden van afleiding en plezier. De bijna 70 CliniClowns spelen behalve wekelijks in ruim 110 ziekenhuizen ook in andere zorginstellingen zoals revalidatiecentra, instellingen voor kinderen met een verstandelijke beperking en bij kinderen thuis. Sinds mei 2005 zijn de CliniClowns ook op internet actief. Op Villa Neuzenroode.nl hebben ze contact met zieke kinderen via de webcam. Tenslotte organiseert CliniClowns anno 2007 diverse evenementen, zodat zieke en gehandicapte kinderen samen met hun gezin even onbezorgd plezier kunnen hebben. CliniClowns ontvangt geen subsidie en wij vragen daarom brede steun
uit de samenleving, zodat we in de toekomst nog meer kinderen gewoon weer even kind kunnen laten zijn.


Noot voor de redactie (