Stichting Bouw Research

SBR heeft de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van keramische tegelvloeren gebundeld in een handboek. Tegelijkertijd is er in het kader van VloerenVisie een bijeenkomst geprogrammeerd over hetzelfde onderwerp. Het 'Handboek Keramische tegelvloeren' vervangt de informatie die over dit onderwerp was opgenomen in de bestaande 'Gids voor afwerkvloeren'.

Keramische tegels worden veelvuldig toegepast in de bouw. Die populariteit is te danken aan de combinatie van functionaliteit en duurzaamheid. De afgelopen tijd hebben veel nieuwe trends in keramische tegelvloeren het licht gezien. Zo zijn grotere tegelformaten ontwikkeld, die een eigen aanpak vragen in de uitvoering. Ook blijkt er in de markt meer behoefte aan kennis over het beperken van risico's en - dus - schade aan tegelvloeren in de uitvoering. Het Handboek Keramische tegelvloeren is een vervolg op de informatie in de 'Gids voor afwerkvloeren'. De inhoud is geheel herzien, aangepast aan de actuele ontwikkelingen. Ten opzichte van de informatie in de gids is de omvang verdubbeld, onder meer door de toepassing van veel verhelderende afbeeldingen. Het handboek is een onmisbaar naslagwerk voor opdrachtgevers, beheerders, architecten, adviseurs, directievoerders, uitvoerders, tegelzetters en leveranciers. De informatie is afgestemd met de nieuwe TV 137 van het WTCB.

VloerenVisie-bijeenkomst op 5 juni
Op 5 juni staat VloerenVisie in het teken van keramische tegelvloeren. Tijdens de bijeenkomst zijn diverse deskundigen present om de nieuwe ontwikkelingen van commentaar te voorzien. De bijeenkomst geeft een verdieping van de nieuwe kennis in het handboek. Aan de orde komen onder meer trends op tegelgebied en de technische consequenties in de uitvoering. Veel aandacht is er ook voor het voorkomen van schade en het belang van het beheersen van risico's. De VloerenVisie-bijeenkomst wordt gehouden van 13.00 uur tot circa 17.00 uur in de Businessclub Excelsior in Rotterdam. De bijeenkomst is bedoeld voor tegel- en lijmfabrikanten, tegelzetbedrijven, adviseurs en onderzoekers uit Nederland en België.

Klik hier voor het programma