Gemeente Wijdemeren


11/04/07

Gemeente verdubbelt kindertoeslag en verstrekt computertoeslag voor minima met schoolgaande kinderen

De gemeente Wijdemeren trekt in 2007 extra geld uit voor de ondersteuning van minima met schoolgaande kinderen. Zo is onlangs gestart met de computerbijdrage van 800 euro en is de kindertoeslag verdubbeld naar 400 euro voor kinderen die voortgezet onderwijs volgen. Daarnaast wil de gemeente in 2007 150 extra aanvragen voor bijzondere bijstand realiseren.

Computerbijdrage
Omdat een computer noodzakelijk is om goed onderwijs te kunnen volgen, verstrekt de gemeente aan mensen met een minimum inkomen en schoolgaande kinderen vanaf groep 7, een computerbijdrage van 800 euro per gezin. Dit bedrag is te besteden aan een systeemkast, toetsenbord, beeldscherm, muis of een printer (inclusief cartridges). Mensen kunnen eenmaal in de vier jaar de computerbijdrage aanvragen.

Kindertoeslag
De gemeente verstrekt al sinds 2005 de kindertoeslag van 200 euro per kind aan gezinnen die leven van een inkomen op minimum niveau. Omdat het volgen van voortgezet onderwijs vaak gepaard gaat met hogere kosten verdubbelt de gemeente de kindertoeslag voor gezinnen met kinderen die op de middelbare school zitten. Dit extra geld kunnen zij besteden aan bijvoorbeeld een fiets, buitenschoolse activiteiten en schoolspullen. De kindertoeslag is een jaarlijkse toeslag.

Extra aanvragen
Om 150 extra aanvragen bijzondere bijstand in 2007 te realiseren heeft het college besloten tijdelijk een zorgconsulent voor 9 uur per week aan te stellen.

Mensen die denken in aanmerking te komen voor de genoemde toeslagen kunnen contact opnemen met afdeling Sociale Zaken, tijdens het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur, telefoon: (035) 65 59 595.