AXA Verzekeringen

AXA benoemt Erwin van der Wal op business unit Leven & Hypotheken 11 apr 2007

Erwin van der Wal is per 1 mei 2007 benoemd als algemeen directeur van de nieuwe business unit Leven & Hypotheken. Van der Wal is afkomstig van Achmea waar hij de afgelopen jaren de functie van Directeur Woonfonds Hypotheken vervulde.

Erwin van der Wal is sinds 1995 actief in de verzekeringsbranche, eerst bij een intermediair en vanaf 1999 bij geldverstrekkers en verzekeraars. In zijn rol als algemeen directeur van de business unit Leven & Hypotheken volgt hij na een inwerkperiode Frits Boss op, die de afgelopen periode ad interim leiding heeft gegeven aan onder andere deze nieuw gevormde business unit van AXA. Frits Boss blijft voorlopig aan AXA verbonden als adviseur van de Management Board en is nadrukkelijk betrokken bij de realisatie van de commerciële doelstellingen van de buitendienst tijdens het integratieproces tussen AXA en Winterthur.

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en diensten met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de plannen van klanten, in elke fase van hun leven.

Wereldwijd heeft AXA momenteel 50 miljoen klanten, 110.000 werknemers, 79 miljard euro omzet en 4 miljard euro nettowinst over het jaar 2006. AXA stond in 2006 op de 15e plaats in de Fortune Global 500-lijst van de grootste ondernemingen ter wereld.

In 2006 heeft AXA de Winterthur Groep overgenomen. De Nederlandse verzekeringsbedrijven van AXA en Winterthur zullen in de loop van 2007 worden geïntegreerd.