Gemeente Assen


Actueel

Uitnodiging voor masterclass sensortechnologie

Op 11 mei van 9.30 - 17.00 uur bent u van harte welkom bij de masterclass Connected Sensortechnologie, in het NAM-gebouw te Assen. De masterclass is gericht op innovatieve en verrassende toepassingen van sensortechnologie en bedoeld voor technisch onderlegde mensen, die een verdieping willen over de toepassingsmogelijkheden van innovatieve sensornetwerken.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u terecht op http://www.itsassen-masterclass.nl (deelnamekosten bedragen 95,-).

De masterclass wordt georganiseerd door de NAM, ASTRON, Gemeente Assen en de Hanzehogeschool Groningen in het kader van het ontwikkelen van een breder aanbod aan opleidingen en cursussen rondom sensortechnologie.

Programma

In ieder geval zullen er bijdragen zijn van de volgende sprekers:
* Adjiedj Bakas, trendwatcher en directeur Dexter Communicatie BV

* Rob Meijer, TNO-ICT en bijzonder hoogleraar bij de UVA
* Wim van Gemert, Gasunie en lector Energie Transitie, Hanzehogeschool Groningen

* Marco de Vos, directeur R&D, ASTRON
* Lammert Zeijlmaker, hoofd onderzoek bodemdaling, NAM
* John van Pol, dean Instituut voor ICT, Hanzehogeschool Groningen

* Jan de Wit, TNO en lector Energietoepassingen, Hanzehogeschool Groningen

De Masterclass wordt geopend door Adjiedj Bakas, hij is Algemeen directeur van Dexter Communicatie Amsterdam, maar bovenal Trendwatcher.

Met scherpe blik observeert hij grote en kleine ontwikkelingen in Nederland, Europa, alsook in andere delen van de wereld en inspireert hij mensen tot nieuwe vindingen. Zijn meest recente boek 'Megatrends van Grimlach tot Ironie' verscheen in maart 2007 en is een bestseller.

Hierna kunt u deelnemen aan drie workshops van uw keuze. Deze betreffen ondermeer de navolgende thema's: de IJkdijk, Lofar en GPS bodemdalingmetingen.