Financiële steun technologische investering opkomende markt


03.04.2007 / 08:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Evd partner in export

Evd partner in export

http://www.evd.nl

PERSBERICHT
3 april 2007

Financiële ondersteuning bij technologische investering in opkomende markt PSOM Technologie opent tender: deadline 22 augustus 2007

Het Programma voor Technologische Samenwerking met Opkomende Markten (PSOM Technologie) ondersteunt ondernemers die willen samenwerken met organisaties in de Russische Federatie, Servië, Montenegro, Turkije of de Oekraïne. De samenwerking dient gericht te zijn op een technologie die uniek is en waarvan de werking volledig is bewezen. Deze technologie dient door een Nederlands bedrijf toegepast en vercommercialiseerd te worden en afkomstig te zijn van organisaties uit bovengenoemde landen. Op woensdag 11 april 2007 wordt bij de EVD een toelichting op de PSOM technologie tender gegeven. De eerstvolgende deadline voor het indienen van een voorstel is 22 augustus 2007.

Wat heeft PSOM Technologie te bieden?
PSOM Technologie is een aparte tender die deel uitmaakt van het reguliere PSOM-programma en uit hetzelfde budget wordt gefinancierd. Het totale budget voor deze tender is
1.500.000 euro. Per project wordt maximaal 500.000 euro gefinancierd. In geval van een groot aantal gekwalificeerde projectvoorstellen kan een aanvullend budget beschikbaar worden gesteld uit het reguliere PSOM-budget dat voor 2007 18.000.000 euro bedraagt.

Hoe werkt PSOM Technologie?
De EVD nodigt bedrijven uit om projectvoorstellen in te dienen middels een openbare inschrijving ofwel tender. Hiervoor worden de tenderinstructies gepubliceerd op www.evd.nl/psom. Tot 22 augustus 2007 15.00 uur kunt u uw projectvoorstel indienen bij EVD.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 11 april 2007 om 15.00 uur wordt bij de EVD in Den Haag een toelichting op de PSOM technologie tender wordt gegeven. Bedrijven die belangstelling hebben om deze midddag bij te wonen kunnen zich aanmelden via een e-mail naar PSOM@info.evd.nl onder vermelding van naam deelnemer, naam bedrijf, adres en telefoonnummer.

Waar moeten bedrijven zijn voor PSOM?
PSOM Technologie wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Economische Zaken. De uitvoering gebeurt door de EVD. Via PSOM Technologie wil het ministerie een bijdrage leveren aan de overdracht van kennis aan organisaties in de Russische Federatie, Servië, Montenegro, Turkije of de Oekraïne. Tevens wil ze de implementatie en commercialisering van een unieke technologie die afkomstig is van deze bedrijven bevorderen. Deze technologie dient na toepassing te leiden tot een product dat wordt gefabriceerd door samenwerking met een Nederlands bedrijf en dient een vooraf vastgestelde omzet in de spin-offperiode van het project te realiseren.

De EVD is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het ondersteunt ondernemers en publieke organisaties bij het internationaal ondernemen en samenwerken door informatie te verstrekken over buitenlandse markten, actieve promotie van het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland en persoonlijke begeleiding. Via een groot aantal concrete regelingen en programma s biedt het agentschap projectmatige en financiële ondersteuning aan specifieke sectoren en ondernemingen. Verder beschikt de EVD over een groot nationaal en internationaal netwerk en helpt het agentschap ondernemers en organisaties bij het leggen van contact met voor hen belangrijke zakenpartners in het buitenland.