Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Architectuurcentrum Aorta presenteert:

NIEUWE LADING

de landschapsarchitecten

TENTOONSTELLING woensdag 11 april t/m 7 mei 2007
DEBAT donderdag 18 april om 20.15 uur

De tweede tentoonstelling in de reeks Nieuwe lading toont jonge en ambitieuze ontwerpers uit telkens een andere discipline. Dit jaar zijn de landschapsarchitecten aan het woord.

De Selectie
De jonge landschapsarchitecten werken bij OKRA landschapsarchitecten bv, Copijn Tuin- en landschapsarchitecten bv, tlu landschapsarchitecten, Delta Vorm Groep bv en Stil Buitenruimtes. De selectie, op basis van ingediende voorstellen voor de tentoonstelling, lag in handen van curator Arda van Helsdingen. Zij is landschapsarchitecte en geeft onder andere les aan de Academie voor Bouwkunst.

Tentoonstelling
In de tentoonstelling, die de jonge landschapsarchitecten zelf hebben vormgegeven en geproduceerd, reageren zij op vragen als: Waar dient de landschapsarchitect zich anno 2007 mee bezig te houden? Wat is de Utrechtse ontwerpopgave?
Wat is de ambitie van de jonge landschapsarchitect?

Debat
De stellingname van de jonge landschapsarchitecten op het vakgebied vormen de aftrap voor de discussie. Dit doen we tegen het licht van de stad en de regio Utrecht. Daarnaast wordt de toekomstige rol van de jonge landschapsarchitect, de veranderende opgaven én de rol van de opdrachtgever belicht. De voorzitter wil er graag de mening van het publiek bij betrekken. Onder leiding van Noël van Doorn, hoofd landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst, discussiëren: Walther Lenting, vm. wethouder Stationsgebied en Leidsche Rijn Hank van Tilborg, landschapsarchitect en redacteur Blauwe Kamer Arda van Helsdingen, landschapsarchitecte en curator van Nieuwe Lading Mariet Schoenmakers, directeur AM Concepts
en de geselecteerde landschapsarchitecten

Tentoonstelling: 11 april tot en met 7 mei bij Architectuurcentrum Aorta. Openingstijden: wo.-vr. 12.00 - 17.00 uur en za. 13.00 -17.00 uur. De toegang is gratis.

Debat: donderdag 18 april, 20.15 uur bij Instituto Cervantes, Domplein 3. Toegang E5 of E3 voor Vrienden van Aorta, CJP en 65+ pas. Reserveren via Architectuurcentrum Aorta: tours@aorta.nu of tel: 030 2321686. Kijk voor meer informatie op www.aorta.nu.